İstanbullu çocuklar 'Trafik Dedektifi' oldu

İstanbullu çocuklar 'Trafik Dedektifi' oldu

81 ilde 700 bini aşkın öğrenciye trafik bilinci aşılayan OPET, Trafik Dedektifleri Projesini İstanbul’da Forum İstanbul’a taşıdı.

Trafik Dedektifi eğitimine katılanlar hem trafik kurallarını öğrendi hem de eğlenceli anlar yaşadı. Kıvılcım dans grubunun renklendirdiği etkinliğe, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Trafikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Alper de katıldı. 
 
Sosyal sorumluluk projeleri ile sektöründe fark yaratan OPET ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı (Emniyet Genel Müdürlüğü), Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Polis Eşleri Kaynaşma ve Yardımlaşma Derneği (PEKAY) işbirliği ile hayata geçirilen Trafik Dedektifleri Projesi, yeni dönemde okulların dışına da taşıdı. 
 
Forum Alışveriş Merkezleri ile yapılan işbirliği ile OPET, Trafik Dedektifleri projesini Forum İstanbul ziyaretçilerine de uyguladı. Anadolu Ateşi Kıvılcım Dans Grubu’nun gösterileriyle başlayan ve OPET Trafik Dedektifleri alanında saat 14.00 ve 16.00’da iki seans olarak yapılan etkinliğe 3-17 yaş arasındaki katılımcılar büyük ilgi gösterdi. 
 
İnteraktif trafik güvenliği eğitimi alan katılımcılara ayrıca, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Daire Başkanlığı’nın Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı ile kaza anında karşılaşabilecekleri olaylar uygulamalı olarak anlatıldı. Eğitimin ardından Trafik Dedektifi Kimlik Kartı’na sahip olan katılımcılar, OPET’in marka yüzü OPEDO ile Trafik Dedektifleri dansı yapıp, fotoğraf çektirdi. 
 
OPET, Avrupa’da ve Türkiye’de yaygın bir ağa sahip olan; mağaza karması, etkinlikleri, mimarisi ve kaliteli hizmet anlayışı ile dikkat çeken sektör lideri Forum Alışveriş Merkezleri ile gerçekleştirdiği işbirliği ile yılsonuna kadar 12 ilde, 13 Forum Alışveriş Merkezi’nde çocuk ve gençleri Trafik Dedektifi yapacak. 
OPET Trafik Dedektifleri Projesi hakkında: 
 
Türkiye’nin önemli sorunları arasında yer alan trafik kazalarını önlenmek için daha bilinçli nesiller yetiştirmeyi amaçlayan ”Trafik Dedektifleri” projesi, trafik sorununa kalıcı bir çözüm getirmek amacıyla hayata geçiriliyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı (Emniyet Genel Müdürlüğü), Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, , Polis Eşleri Kaynaşma- Yardımlaşma Derneği (PEKAY) ve OPET ortaklığında uygulamaya alınan proje ile işe ‘çekirdek’ten başlanıyor. Trafik Dedektifleri Projesi; 3 yıl içerisinde Türkiye’nin 81 ilindeki okullarda 3-17 yaş arasındaki 1,5 milyon çocuk ve genç ile dolaylı olarak ailelerine trafik bilinci aşılamayı hedefliyor. Eğitimlere katılan çocuk ve gençlere ‘Trafik Dedektifi’ unvanı verilerek trafik konusunda bilinçli bir davranış modeli geliştirmeleri bekleniyor. 
 
Haber7 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.