İstanbul’dan Suriye’ye yardım TIR’ı

İstanbul’dan Suriye’ye yardım TIR’ı

Öz Kevser Vakfı’nın Suriye’deki ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırılmak üzere çeşitli gıda, hijyen ve giyim malzemelerinden oluşan yardım TIR’ı İstanbul’dan dualarla yola çıktı.

Öz Kevser Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı, İHH’nın da katkılarıyla “Sana İhtiyacım Var” kampanyası kapsamında yardım TIR’ı hazırladı.

TIR’ın kalkışından önce Eyüp’teki vakıf merkezi önünden bir uğurlama töreni düzenlendi.
Törende konuşan Öz Kevser Vakfı Başkanı Ferhat Çalışye, savaş sonrasında o ülkedeki insanların mağduriyetlerinin her geçen gün artarak devam ettiğini belirterek “Bir ümmet bilinciyle bizler de oradaki kardeşlerimize bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da elimizden gelen tüm imkânlarla hayırsever insanların desteklerini ve yardımlarını Suriye’ye ulaştırmaya çalışıyoruz” dedi.

Suriye’de yaşanan drama duyarsız kalmalarının söz konusu olmadığını söyleyen Çalışye, şunları kaydetti:
“Geçen ay iki TIR giyim malzemesi bu ay da yine bir TIR gıda malzemesini Suriye’ye gönderiyoruz. Öncelikli olarak çocuklara ve bebeklere hitap eden mamalar, bebe bisküvisi, muhtelif gıda malzemeleri, konserveler ve giyim malzemesinden oluşan bir TIR’ı yola çıkaracağız. Otuz bin parçadan oluşan malzemelerin yaklaşık seksen bin lira gibi bir maliyeti var. Bu kampanyaya olan desteklerimizi devam ettireceğiz. Bu hizmette emeği geçen tüm insanlardan Allah razı olsun.”

Suriye’de savaş mağdurları için düzenlenen “Sana İhtiyacım Var Kampanyası” kapsamında bugüne kadar 3 bin 241’inci yardım TIR’ı Suriye’ye gönderildi.

Çeşitli gıda,hijyen ve giyim malzemelerinden oluşan yardım TIR’ı Suriye’de savaştan etkilenen ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

İHH İnsani Yardım Vakfı yönetim kurulu üyesi Mehmet Kara: "Allaha hamdü senalar olsun bugün Türkiye’deki ensar kardeşlerimizin Suriye’li muhacir kardeşleri için hazırladığı 3241. yardım tırını gönderiyoruz. Bu çalışmalarda emeği geçen bütün Türkiyeli bağışçılarımıza ve hayırseverlere çok teşekkür ediyoruz. Hasseten de bugün burada Özkevser Vakfımızın organize ettiği, bu yardım kervanına bir tır daha katkısının toplantısını yapıyoruz . Başta bu tırın içerisindeki malzemeleri bağışlayan bağışçılarımız olmak üzere yine buna vesile olan Özkevser Vakfı’nın başkanı Ferhat beye teşekkür ediyorum’’ dedi.

Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.