İstanbul'daki Suriyeliler kamplara gönderildi

İstanbul'daki Suriyeliler kamplara gönderildi

Bayrampaşa'da boş bir arazide çadırkent kuran Suriyeli mülteciler bugün belediye tarafından yerlerinden kaldırıldı.

 Suriyeliler, yol masrafları da ödenerek Şanlıurfa, Mersin ve Diyarbakır'daki kamplara nakledildi

İstanbul Bayrampaşa'da çadırlarda yaşayan Suriyeli mülteciler bugün kaldıkları yerlerden çıkarıldı. Çadırları da yakılan Suriyeliler, Mersin, Şanlıurfa ve Diyarbakır'daki kamplara nakledildi. Mültecilerin yol masraflarının da ödendiğini belirten Bayrampaşa Belediyesi zabıtası, bazı mültecilerin ise gitmemekte direndiğini söyledi.

Radikal'in haberine göre Bayrampaşa'da çadırlarda yaşayan Suriyeli mülteciler, bugün kaldıkları yerlerden çıkarıldılar. Gazetenin iddiasına göre Bayrampaşa Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri Suriyelileri çıkardıktan sonra çadırları yaktı. Ancak belediye yetkililerinin iddiasına göre ise gitmekte direnen iki mülteci aile kendi çadırlarını ateşe verdi.
Kendilerine bilgi verilmeden kampın boşaltıldığını, çadırların yakıldığını belirten mülteciler kendilerine kalacak yer dahi gösterilmediği için sokakta kaldıklarını savunuyor.  Ailesi ile birlikte çaresiz kalan Halepli Muhammet, "Yaklaşık üç aydır buradaydık. Kimse bize yardım etmiyordu. Bu sabah aniden kampı tahliye etmeye geldiler. Önce bizi çadırlardan çıkardılar, daha sonra çadırlarımızı ve eşyalarımızı ateşe verdiler. Kimse bize kalacak yer göstermedi. Şimdi otogarda çaresizce bekliyoruz. Nereye gideceğimizi de bilmiyoruz." diyerek yaşadıklarını anlattı. Konuyla ilgili olarak Bayrampaşa Belediyesi'nden bir açıklama gelmedi.

ZABITA: ŞİKAYETLER GELDİ, BOŞALTTIK

Tahliye işleminin kendilerine gelen şikayetler doğrultusunda yapıldığını söyleyen Bayrampaşa Belediyesi Zabıta Müdürü Yasin Sırakaya ise "Mültecilerin kaldığı arazi Ferhat Paşa’nın torunlarına ait. Hem arazi sahibinden hem de bölgedeki vatandaşlardan bize çok sayıda şikayet geldi. Kampta salgın hastalıklar başladığı için tahliye yapmak istedik. Bu sırada kampa gitmek istemeyen iki aile kendi eşyalarını ateşe verdi. Aileleri mülteci kamplarına yollamak istedik, ancak onlar akrabalarının yanına gitmeyi tercih etti. Mültecilerin bir kısmı İstanbul’da kaldı. Ama çoğunluğu Urfa, Diyarbakır ve Mersin'e nakil edildi. Nakil ücretleri de belediye tarafından karşılandı." şeklinde konuştu.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.