İstanbul'daki göl ve göletlere sazan balıkları bırakıldı

İstanbul'daki göl ve göletlere sazan balıkları bırakıldı

İstanbul Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, sazan balığı sayısındaki azalmayı önlemek için su kaynaklarına 48 bin yavru sazan bıraktı.

Müdürlükten yapılan açıklamada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 2013 yılı yatırım programında yer alan ''Balıklandırma Projesi'' kapsamında, İstanbul Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün, sazan sayısında azalma görülen sulara pullu sazan balığı takviyesi yaptığı belirtildi.

Açıklamada, Müdürlüğe bağlı Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri'nin, Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü'nde 2013 yılında üretilmiş olan pullu sazan yavrularını bıraktığı bildirildi.

Beykoz'un İsaklı ve Bozhane, Çatalca'nın Elbasan, Silivri'nin Küçüksinekli, Değirmenköy ve Gümüşyaka ile Şile'nin Oruçoğlu rezervuarlarına toplam 48 bin pullu sazan yavru bırakıldığı kaydedilen açıklamada, İstanbul Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kasım Pira'ın şu görüşlerine yer verildi:

"Doğadaki ekolojik dengeyi mutlaka korumak zorundayız. Bakanlığımızın başlatmış olduğu 'Balıklandırma Projesi' çerçevesinde özellikle göl ve akarsularımızdaki balık türlerini sıkı takibe aldık. Zira balıksız su, insansız şehre benzer. Amatör balıkçılarımızın, bırakmış olduğumuz bu balıkları 1.5 yıldan önce avlamaması gerekir. Biz İstanbul Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak bunun takipçisiyiz, olmaya da devam edeceğiz."

AA