İstanbul'da yılbaşı önlemleri

İstanbul'da yılbaşı önlemleri

İstanbul Valiliği, yılbaşının güven ve huzur ortamında geçmesi için bir dizi tedbir aldı. İETT, kentin farklı noktalarındaki 16 hatta 122 ek sefer düzenleyecek.

İstanbul Valiliği, yılbaşının huzur ve güven ortamı içinde geçmesi için her türlü tedbirin alındığını bildirdi. 

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, yılbaşında kalabalıklaşan alışveriş merkezleri, otogar, toplu taşıma araçlarına ait istasyonlar ve kutlamaların gerçekleştirildiği meydan, alanlar ile eğlence yerlerinde, güvenlik birimlerince tüm emniyet tedbirlerinin alınacağı belirtildi. 

Trafik ekipleri tarafından ulaşım güvenliği konusunda her türlü tedbirin alınacağı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi: 

"Belediye, sağlık, emniyet ve jandarma personelince yılbaşı nedeniyle görevlerin aksamaması için her türlü tedbir alınarak, nöbet hizmetleri aksatılmadan yürütülecektir. Belediye zabıta, gıda kontrol ve vergi denetim görevlileri, ekipler halinde denetim ve kontrollerini sıklaştıracaklardır. Sağlıkla ilgili konularda ve yangın tehlikelerine karşı gerekli tedbirler alınacak ve görevlendirilecek ekipler her an müdahaleye hazır vaziyette bulundurulacaktır. Telefon arızaları ile elektrik, su, doğalgaz kesinti ve arızalarına karşı ilgili kurumlarca göreve hazır ekipler oluşturulacaktır."

İETT ek sefer düzenleyecek

İETT'den yapılan açıklamaya göre, kentin farklı noktalarındaki 16 hatta 122 ek seferle hizmet verilecek.

İstanbul'un temel ulaşım bölgelerine göre düzenlenen 11 hat ile metrobüs seferleri ise aralıksız sabaha kadar sürecek. Bunun yanı sıra vatandaşlar, ulaşımla ilgili yardım talepleri için "ALO 153" hattını arayabilecek. 

Yılbaşında seferleri artan hatlar şöyle:

"15F Beykoz-Kadıköy, 15BK Beykoz-Kadıköy, 522ST Sultanbeyli-Mecidiyeköy, 19S Yenidoğan-Sarıgazi-Kadıköy, 16 Pendik-Kadıköy, 222 Pendik-Kadıköy, 130A Tuzla-Kadıköy, E-10 Sabiha Gökçen Havalimanı-Kurtköy-Kadıköy, 25E Sarıyer-Kabataş, 40B Sarıyer-Beşiktaş, 40T İstinye Dereceiçi-Taksim, 29C Tarabyaüstü-Kabataş, 76-D Bahçeşehir-Taksim (çift katlı), 89-C Başakşehir 4-1. Eteplar-Taksim, 73 Yenibosna Metro-Taksim, 34G Beylikdüzü-Söğütlüçeşme (metrobüs)."

Ayrıca, 15F Beykoz-Kadıköy, 130A Tuzla-Kadıköy, E-10 Sabiha Gökçen Havalimanı-Kurtköy-Kadıköy, 25G Sarıyer-Hacıosman-Mecidiyeköy-Taksim, 55T Gaziosmanpaşa-Taksim 01.00 (Taksim son kalkış), 11ÜS Üsküdar-Sultanbeyli, 40 Rumeli Feneri-Garipçe-Taksim, SG1 Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı, SG2 Taksim- Sabiha Gökçen Havalimanı, TH1 Taksim-Atatürk Havalimanı, 34G Beylikdüzü-Söğütlüçeşme (metrobüs) hatları da sabaha kadar hizmet verecek.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.