İstanbul'da su sıkıntısı yaşanacak mı?

İstanbul'da su sıkıntısı yaşanacak mı?

İstanbul'da su sıkıntısı yaşanacak mı?

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İSKİ, DSİ ve bakanlık yetkilileriyle durum değerlendirmesi yaptıklarını ve gereken tedbirleri aldıklarını belirterek "İstanbul'da su sıkıntısı çektirmeyeceğiz. Herhangi bir sıkıntı yok" dedi.

Eroğlu, "Yapı Sektöründe Ahşap Kullanım Alanında Finlandiya-Türkiye İşbirliği" başlıklı seminerinin ardından gazetecilerin İstanbul'un su durumuna ilişkin sorularını cevapladı.

"Son günlerdeki yağmurların barajlara etkisi oldu mu? İstanbul'da susuzluk yaşanacak mı?" sorusu üzerine Eroğlu, son yağışların barajlara faydasının olduğu söyledi.

İstanbul'a, 185 kilometre öteden Melen'den su getirdiklerini hatırlatan Eroğlu, bu hafta Melen bölgesinin de yağış aldığını ifade etti.

Bakan Eroğlu, şu bilgileri verdi:

"Sevinçliyiz. Ayrıca Istrancalar var biliyorsunuz. Başbakanımızla birlikte ben İSKİ Genel Müdürü iken orada 7 baraj inşa etmiştik. Onlar da İstanbul'a akıyor. Dolayısıyla bu yağışların İstanbul'a katkısı oldu. Ama geçen sene özellikle ekim ile ocak ayının sonuna kadar yağış eksikliği vardı. İnşallah bu yağışlarla onu kapatacağız. Geçen hafta pazar günü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş ile birlikte İSKİ, DSİ, bakanlık yetkililerimizle durum değerlendirmesi yaptık. Gereken tedbirler alındı. İstanbul'da su sıkıntısı çektirmeyeceğiz. Herhangi bir sıkıntı yok."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.