İstanbul'da sağanak

İstanbul'da sağanak

İstanbul'da sabah saatlerindeki şiddetli sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Mahsur kalan araçlar ve vatandaşlar itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

İstanbul'un Anadolu yakasında sabah saatlerinde aniden bastıran şiddetli sağanak etkili oldu.

Anadolu yakasındaki Kartal, Maltepe ve Pendik ilçelerinde görülen şiddetli sağanak nedeniyle bazı vatandaşlar araçlarıyla göle dönen yollarda mahsur kaldı. Mahsur kalan araçlar ve vatandaşlar itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

D-100 Karayolu'nda Gülsuyu ve Cevizli kavşaklarında biriken su nedeniyle İstanbul ve Ankara yönünde trafik yoğunluğu yaşandı.

Kısa süre etkili olan yağışın etkisini kaybetmesinin ardından suların çekilmesiyle D-100 Karayolu'ndaki trafik normale döndü.

Yağış nedeniyle Kartal ve Maltepe sahilinde bazı ev ve iş yerlerini su bastı. İtfaiye ekiplerinin su tahliye çalışmaları sürüyor.

"Kartal'da 2 saatte toplam yağışın 2 katı yağış görüldü"

Öte yandan Meteoroloji 1. Bölge Müdürü Ergün Güler, Anadolu yakasında sabah etkili olan sağanağın, akşam saatlerine kadar yer yer devam edeceğini bildirdi. 

Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Saatte metrekareye Kartal Cevizli'de 57,4, Sancaktepe'de 31,2, Çekmeköy'de 20,1, Ümraniye'de 17,6, Üsküdar'da 5,5, Pendik ve Sarıyer'de 3 kilogram yağış düştü. Kartal'da haziran ayında toplam yağış 28,7 kilogram oldu. Bu oran dikkate alınırsa, bugün 2 saatte, tüm ay boyunca meydana gelen toplam yağışının 2 misli yağış kaydedildi" şeklinde konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.