İstanbul'da parklar artık daha güvenli

İstanbul'da parklar artık daha güvenli

İstanbul'da yaklaşık 2 yıl önce hayata geçirilen Mobil Park Projesi kapsamında emniyet ve belediye tarafından oluşturulan ekipler, kentteki 4 bin 850 parktan vatandaşların huzur içinde yararlanabilmeleri amacıyla çalışmalarını başarıyla sürdürüyor.

İstanbul'da yaklaşık 2 yıl önce hayata geçirilen Mobil Park Projesi kapsamında oluşturulan ekipler, kentteki 4 bin 850 parktan vatandaşların huzur içinde yararlanabilmeleri amacıyla çalışmalarını başarıyla sürdürürken, bugüne kadar 22 bin 260 adli ve 7 bin 749 idari işlem gerçekleştirildi.

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın girişimleri sonucunda 2016 yılı Mart ayında hayata geçirilen Mobil Park Projesi kapsamında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ilgili birimlerinden oluşturulan ekipler, vatandaşların kentteki 4 bin 850 parktan huzur içinde yararlanabilmeleri amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Yaklaşık 2 yıldır faaliyetini başarıyla devam ettiren emniyet ve belediye ekipleri, park ve çevrelerinde vatandaşların huzurunu bozan kişiler üzerinde gerekli çalışmaları yapıyor.

Mobil Park ekipleri, okul çevrelerinde Narkotik Şube Müdürlüğü'ne bağlı Narkotim polisleriyle de haftanın belirli günlerinde planlı operasyonlara katılıyor.

Ekiplerin bugüne kadar yaptığı çalışmalarda, parklarda ve çevrelerinde 22 bin 260 adli ve 7 bin 749 idari işlem gerçekleştirildi. Çeşitli suçlardan aranan 14 bin 139 kişi yakalanırken, çeşitli gerekçelerle bin 93 kişinin ailesine veya okuluna da bilgi verildi.

Çalışmalarda ruhsatsız 529 silah ele geçirilirken, sahtecilikten 84, kaçak sigaradan 39, yalan beyandan 39, çalıntı otodan 36, dolandırıcılıktan 14, gasptan 12, kasten yaralamadan 9, cinsel tacizden 9, cinsel istismardan 5, kapkaçtan 4, kamu malına zarar vermekten 3, terörden 2, örgütsel amaçlı propaganda yapmaktan 2, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmaktan 1 ve fuhuştan 1 kişi hakkında yasal işlem yapıldı.

Parklardaki olaylara hızlı müdahale

Emniyet yetkilileri, İstanbul'da parklarda yaşanan güvenlik zafiyetinin tespiti ve gerekli tedbirlerin alınması için kurulan özel ekipler ile parklarda yaşanan olaylara en hızlı şekilde müdahale edildiğini bildirdi.

Kurulan Mobil Park ekiplerinin yaklaşık 2 yıldır çalışmalarını başarıyla sürdürdüğüne dikkati çeken yetkililer, suçun yoğun olduğu parklara öncelik verdiklerini, semt sakinlerinin gitmeye çekindiği birçok parkta gerekli güvenlik önlemlerinin alındığını ve artık bu parkların vatandaşların huzur bulduğu, nefes aldığı yerler haline geldiğini belirtti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.