İstanbul'da Kutlu Doğum için 1100 etkinlik

İstanbul'da Kutlu Doğum için 1100 etkinlik

Kutlu Doğum Haftası, bu yıl 1100 etkinlikle kutlanacak. İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, 'Çok geniş bir program hazırladık' dedi.

Diyanet işleri Başkanlığı'nın organizasyonunda 14-20 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen Kutlu Doğum Haftası, bu yıl 'Peygamberimiz, Din ve Samimiyet' ana temasıyla İstanbul genelinde 1100 etkinlikle kutlanacak. İstanbul'da Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine ilişkin açıklama yapan Müftü Rahmi Yaran, Peygamber'in doğumunun güneş takvmine göre Nisan ayına, hicri takvime göre ise Rebiülevvel ayına denk geldiğini belirtti. Hem kulağa hem de göze hitap eden çok geniş bir program hazırladıklarını anlatan Yaran, Sultanahmet Camisi ve Ataşehir'deki Mimar Sinan Camisi'nde dünya gençliğinin katılacağı bir etkinlik düzenleneceğini anlattı.

TEMA 'SAMİMİYET'

Haftanın bu yılki temasının 'Peygamberimiz, Din ve Samimiyet' olduğunu hatırlatan Yaran, şunları kaydetti: 'Bu sene de samimiyet konusu öne çıktı. Hepimizin ihtiyacı var. Özellikle siyasi olaylarla bir bağlantısını kurmaktan ziyade bir ölçüde kendimizi bir aynaya koymak, iç dünyamızı yeniden bir gözden geçirme vesilesi olur inşallah. Samimiyet vurgusuna hep ihtiyacımız var. Bu bizim hep gündemimizdedir.'

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.