İstanbul’da helikopter destekli trafik kontrolü

İstanbul’da helikopter destekli trafik kontrolü

İstanbul Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri, bayram öncesi denetimlerini artırdı

. Özellikle şehirlerarası yolcu otobüsleri üzerinde yoğunlaşan ekipler, sürücü hatalarını ve araç eksikleri üzerinde duruyor. Kazaların büyük bölümüne neden olan hatalı şerit değişimi ve ihlali helikopterle kontrol ediliyor. 

İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Alper, Fatih Sultan Mehmet köprüsü Ankara istikametinde yapılan trafik uygulamasında basın mensuplarına bilgi verdi. Helikopterle şehirlerarası otobüslerin denetimlerini yaptıklarını belirten Alper, “Şehirlerarası otobüsler, bayramın en önemli aktörlerindendir. Normal şartlarda her gün İstanbul Büyük Otogarı’ndan bin 500 otobüs çıkıyor ancak bayram süresinde bu sayı 2 bin 200 oldu. Otobüs şirketlerinin ek seferlere koydukları araçların her zaman sefer yapan araçlarla aynı paralelde kaliteli olup olmadığı, yine ek sefere gelen şoförlerin aynı kalitede olup olmaması konusu bizim için çok önemli. Şoförlerin belgelerini ve araçların yeterliliğini kontrol etmek için ekiplerimizle birlikte buradayız. Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerimizle, bayram süresince bin 400 personelle 130 ekip görev başında olacak. Bu sene bir ilk olarak, Çatalca’dan Şekerpınarı’na kadar olan mıntıkada her 10 km’de ekiplerimize zimmetledik. Toplamda 39 ekibimiz bu 130 kilometrelik mesafeden sorumlu olacak.” dedi. 

Geçen sene Ramazan bayramında Türkiye genelinde toplam 657 kişinin yaralandığını, 94 kişinin de hayatını kaybettiğini ifade eden Alper, şu bilgileri verdi: “Biz bu sene daha az olmasını temenni ediyoruz. Geçen yıl İstanbul genelinde Ramazan bayramında 10 vatandaşımız hayatını kaybetti. 175 vatandaşımız da yaralandı.” 

MAKASCILAR HELİKOPTERDEN KAÇAMIYOR 

Helikopterlerin, en son şeritten giden ağar tonajlı yani kamyon, TIR, otobüs gibi araçları tespit ettiğini kaydeden Alper, “Bunların en son şeritten gitmesi bir defa zaten yasak. Bunları gördüğü anda yer ekiplerimize bildiriyor. Ekiplerimiz o aracı en sağ şeride alıp gerekli cezai işlemlerini uyguluyor. Bunun yanında trafiğin tıkalı olduğu noktayı bildiriyor ve acil müdahale ediyoruz.” diye konuştu. 

Son bir aydır İstanbul’da halk arasında makas atma diye tabir edilen uygunsuz şekilde şerit değiştiren araçlara karşı biz bir çalışma başlattıklarını anlatan Alper, “Bu araç sürücülerini aldıktan sonra sağlık kuruluşuna sevk ediyoruz. Herhangi akli ve bedeni yetisi yerinde mi diye. Bunların da yine tespiti açısından helikopterin varlığı çok önemli.” ifadelerini kullandı. 

Trafik uygulamaları sırasında sol şeritten giden bir otobüs şoförüne 188 lira ceza kesildi. İtiraz eden şoför, cezadan kurtulamadı. 

Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.