İstanbul'da gelenekli sanatlar festivali

İstanbul'da gelenekli sanatlar festivali

İstanbul'daki etkinlikte Fas’tan Özbekistan’a, Bosna Hersek’ten İran’a 33 İslam ülkesinden 50 sanatçı el sanatlarının en özel örneklerini uygulamalı olarak sergiliyor

İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) ile Pendik Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen “Uluslararası İslam Ülkeleri Geleneksel Sanatçılar Buluşması” İstanbul’da devam ediyor.

Bu yıl ikincisi düzenlenen festivale, Afganistan, Azerbaycan, Bangladeş, Bosna Hersek, Cezayir, Dağıstan, Endonezya, Fas, Filistin, Güney Afrika, Hindistan, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Lübnan, Moritanya, Malezya, Mali, Mısır, Özbekistan, Pakistan, Senegal, Suudi Arabistan, Sudan, Tacikistan, Tataristan, Tunus, Türkmenistan, Uganda, Umman, Ürdün, Yemen’den 50 sanatçı katılıyor.

Pendik Sahil Dumankaya Cami Meydanı’nda düzenlenen organizasyonda sanatçılar, yüzyıllara meydan okuyan onlarca geleneksel el sanatını uygulamalı olarak sergiliyor. Sedef işçiliği, çömlekçilik, metal kakmacılığı, bakır işlemeciliği, halıcılık, kilimcilik, ahşap gibi zanaatların yenilikçi örneklerinin de sergilendiği festivalde sanat tutkunları İslam Dünyası’nın farklı coğrafi bölgelerinden gelen sanatkârlarla buluşma fırsatını yakalıyor. Festivale Türkiye adına Dilek Yerlikaya, Hikmet Barutçugil, İsmail Yiğit, Münevver Üçer ve Savaş Çevik katılıyor.

Pendik’te düzenlenen “Uluslararası İslam Ülkeleri Geleneksel Sanatçılar Buluşması” festivali 13 Eylül Pazar günü sona erecek.

dünyabülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.