İstanbul'da 'Filistin Toprak Günü' etkinliği

İstanbul'da 'Filistin Toprak Günü' etkinliği

FİDDER ve Filistin Şiir Evi Derneği tarafından "Filistin Toprak Günü" etkinliği düzenlendi

İstanbul'da "Filistin Toprak Günü" etkinliği düzenlendi.

Filistin Dayanışma Derneği (FİDDER) ile Filistin Şiir Evi Derneği tarafından Fatih'teki Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde organize edilen etkinlik, Kur'an-ı Kerim okumasıyla başladı.
Etkinlikte konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Bilal Macit, Türkiye'nin "Filistin davası"nı önemseyen bir ülke olduğunu söyledi.

Macit, bütün ülkelerin uluslararası hukuka uyması gerektiğine inandıklarını belirterek, "Filistin'in bağımsız devlet olarak tanınması noktasında, hem Başbakanımızın Davos'taki çıkışını hem de 2012'de Ahmet Davutoğlu'nun Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı Filistin'e destek konuşmasını bu anlamda değerlendiriyoruz. En kısa sürede Filistin'in toprak bütünlüğünün ve egemenliğinin tanındığı, bağımsız bir devlet olması noktasında, uluslararası platformda biz de çalışma sarf ediyoruz" diye konuştu.

FİDDER Başkanı Muhammed Mşeniş de Filistin Toprak Günü'nün 38. yıl dönümü olduğunu aktararak, Filistin'e desteği dolayısıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ve Türkiye'ye teşekkür etti.
Şiirlerin ve ilahilerin okunduğu, sinevizyon gösteriminin yapıldığı etkinlikte, Filistin konulu fotoğraf sergisi düzenlendi, yardım amacıyla çeşitli ürünler satışa sunuldu. Etkinlikte, Grup Yürüyüş de konser verdi.

Ajanslar

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.