İstanbul'da camiler Ramazan'a hazır!

İstanbul'da camiler Ramazan'a hazır!

İstanbul'daki 3 bini aşkın camide ramazan boyunca her gün mukabele okunacak, 16'sı Fatih'te olmak üzere 83 camide hatimle teravih namazı kılınacak...

İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, ramazan nedeniyle kentteki 3 bini aşkın camide her gün mukabele okunacağını, 83 camide hatimle teravih namazı kılınacağını, 21 akşam da enderun usulü teravih namazı programı yapılacağını söyledi.

AA muhabirinin ramazan hazırlıklarına ilişkin sorularını yanıtlayan Yaran, bu yılki ana temanın "iyilik" olarak belirlendiğini ifade etti.

İyiliğin, başkalarına yardımın ötesinde iyi bir Müslüman olmak anlamına da geleceğini anlatan Yaran, iman, ibadet, namaz, zekat, sözünde durma, sabırlı davranmanın da bu kavramın içinde olduğunu kaydetti.

Bu ramazanda iyilik kavramının ülke genelinde ele alınacağını vurgulayan Yaran, "Toplumumuzda iyilik yapmak için çok fırsat var. Yetimler var. Yine anne babası hayatta olan ama ilgilenilmeyen, sokakta kalan çocuklar, çocuk yuvaları, yetiştirme yurtları, çok sayıda mülteci var. Bunları, ramazanın coşkusuna katmak, onlarla ilgilenmek gerekir, ama gönüllerini kırmadan yapmak lazım" diye konuştu.

Yaran, yine ramazanın Kur'an ayı olduğunu, bu ayda insanın kendisini, hayatını, yanlışlarını gözden geçirmesi, yeni bir sayfa açmak için böyle bir fırsatı değerlendirmesi gerektiğini vurguladı.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.