İstanbul'da buzlanmaya dikkat

İstanbul'da buzlanmaya dikkat

Sıcaklıklar yeni haftada daha da düşecek asıl kara kış pazartesi yüzünü gösterecek. Meteoroloji İstanbul için buzlanma ve don uyarısında bulundu.

Meteoroloji hava durumu için İstanbul, Ankara, Balıkesir, Eskişehir ve İzmir'isoğuklara ve don olaylarına karşı uyardı. Sıcaklıklar daha da azalacak ve pazartesi günü kara kış gerçek yüzünü gösterecek. 6-7 Ocak'ta kar yağışının tekrar başlaması ve etkisini arttırması belkeniyor.

Meteoroloji yılın ilk hafta başı için uyarı yaptı. Pazartesi gününden itibaren yeniden soğuk hava dalgası geliyor. Özellikle salı, çarşamba, perşembe günlerinin çok soğuk olması bekleniyor. Soğuk ve yağışlı hava 2015’in ilk günlerinde de Türkiye’nin büyük bölümünde etkili olacak.

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin yağmur ve karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Kuzey ve Kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden orta kuvvette, öğle saatlerine kadar zaman zaman kuvvetli (30-50 km/s) olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.