İstanbul'a yağış ve hortum uyarısı

İstanbul'a yağış ve hortum uyarısı

İstanbul'da yarın metrekareye 15-50 kilogram yağış düşmesi beklenirken, hortum uyarısında bulunuldu.

İstanbul'da yarın sabahtan akşama kadar kısa süreli ve şiddetli yaz yağmuruyla metrekareye 15 ila 50 kilogram yağış düşmesi beklenirken, hortum uyarısında bulunuldu.
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM meteoroloji birimlerinin hava tahmin raporlarına göre, İstanbul'da yarın sabahtan akşama kadar kısa süreli ve şiddetli yaz yağmuru geçişleri bekleniyor.
 
Meteorolojik ihbar doğrultusunda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, itfaiye, AKOM, İSKİ, Atık Müdürlüğü ekipleri kritik noktalarda hazır bekletilecek.
 
İstanbul, Basra alçak basınç sisteminin etkisi altında olması ve yukarı seviye hava sıcaklıklarındaki hızlı düşme nedeniyle kararsızlık yağışları alacak. Yetkililer, metrekareye 15 ila 50 kilogram yağış düşebileceğini bildirdi. 
 
Yağışlar ani düştüğünden yollarda göllenmelere, kod seviyesinin altında kalan kesimlerde ise su baskınlarına neden olabilecek.
 
Ayrıca rüzgarın yağış anında poyraz ve yıldız yönlerinden sert, aralıklarla hamle yaparak fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. 
 
Kentte yarın yağış ve rüzgara bağlı olarak açık deniz seferlerini aksayabilecek, hortum oluşabilecek.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.