İstanbul'a otopark müjdesi

İstanbul'a otopark müjdesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, taşehir'de sivil toplum kuruluşları ve muhtarlarla buluştu, vatandaşlarla bir araya geldi. Topbaş, burada İstanbul'a 100 bin kapasiteli otopark yapacaklarını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'a 100 bin kapasiteli otopark yapacaklarını bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Topbaş, Ataşehir'de sivil toplum kuruluşları ve muhtarlarla buluştu, vatandaşlarla bir araya geldi.

Topbaş, Ataşehir'in yeni kurulan bir ilçe olmasına rağmen sorunlarla boğuştuğunu belirterek, "Yerel yönetimler halka en yakın temsil noktası olmalıdır" dedi.

İstanbul'a 100 bin kapasiteli otoparklar yapacaklarını dile getiren Topbaş, İSPARK'ın işleteceği otoparkların büyük bölümünün kapalı ve bir kısmının da açık otopark olacağını söyledi.

İstanbul'un "Otopark Haritası"nı çıkardıklarını ve ihtiyaç duyulan her yere otopark inşa edeceklerini aktaran Topbaş, "Otoparkların bir kısmını metroların yakınlarında inşa edeceğiz. Buralar bir transfer merkezi gibi çalışacak, aracını park eden metroyla devam edecek. Bu projemizin planları önümüzdeki hafta Büyükşehir Belediye Meclisimizin gündemine gelerek karara bağlanacak. Bir kısmı büyük olan otoparkları mahalle aralarına kadar yayacağız. İstanbul'daki otoparklar 250 bin araç kapasitesini geçecek. Otoparkları İSPARK şirketimiz işletecek" diye konuştu.

Ataşehir'de imar ve mülkiyetle ilgili sorunları bildiklerini ifade eden Başkan Topbaş, bütüncül planlar yapılması gerektiğini vurguladı.

Topbaş, Ataşehir Sebze Meyve Hali'ni Tuzla Aydınlı'ya taşıyacaklarını, orada dünyanın en modern halini inşa edeceklerini, gümrük alanını da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşüp kaldıracaklarını aktararak, şöyle devam etti:

"Ataşehir'in 2 yol bağlantısı var. Çalışmalar yapıyoruz. Maltepe KİPTAŞ Konutları'ndan Ferhatpaşa üzerinden Bostancı'ya bağlanan bir bağlantı yolu projemiz var. Ferhatpaşa-Çamaşır Deresi üzerinden Bostancı'ya bağlanacak bir başka yol çalışmamız da var. Bağlantı yollarını, Maltepe ve Ferhatpaşa bağlantı yollarını yapıyoruz."

Ataşehir'e 2 ayrı metro hattı

Ataşehir'e 2 ayrı metro hattı getireceklerini belirten Topbaş, "Buraya yerleşirken hayal bile edebilir miydiniz? Metro hayal bile edilemezdi. Marmaray bağlantısıyla şehrin her tarafına erişme imkanınız olacak. 2019 yılından önce bitirmeyi hedeflediğimiz Bostancı-İçerenköy-Kayışdağı metrosu, Ümraniye metrosu ile bağlantılı olacak. Diğer hat da Yenisahra-Barbaros-Finanskent-Ümraniye metrosu" ifadelerini kullandı.

Topbaş, Ataşehir projeleri arasında yeni yeşil alanlar ve donatı alanları ve eğlence merkezleri olduğunu dile getirerek, "Ataşehir'in yakınında olan Fikirtepe'de inşallah önümüzdeki hafta içinde ruhsataları vererek inşaatları başlatacağız. Dönüşüm yaptığımız hiçbir ilçede vatandaşları mağdur etmedik, gidip sorabilirsiniz" dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.