İstanbul'a ilk kar ne zaman yağacak?

İstanbul'a ilk kar ne zaman yağacak?

Yazdan kalma havaların yaşandığı bugünlerde İstanbul’da yılın ilk kar yağışının ne zaman gerçekleşeceği merak konusu oldu. Son simülasyonlarda, 20-23 Kasım arasında İstanbul için kuvvetli bir soğuk hava dalgası görünüyor.

'İstanbul'a ilk kar ne zaman düşecek, İstanbul'da havalar soğuyacak mı, İstanbul kar yağışı tarihi belli mi?' gibi soruların cevabını arayanlar bu habere dikkat. Evet İstanbul'a kar geliyor, son simülasyonlarda, 20-23 Kasım arasında İstanbul için kuvvetli bir soğuk hava dalgası görünüyor. Son yapılan değerlendirmelerde 20-23 Kasım tarihleri arasında hava sıcaklığının kuvvetli bir şekilde düşmesi ve İstanbul'da kar yağışının görülmesi bekleniyor.

Hava tahmin simülasyon modelleri.

 

Bu soğuk hava dalgasının İstanbul'da yüksek kesimlerde, çok düşük ihtimal de olsa kar yağışına yol açma olasılığı bulunuyor. Uzmanlar ise şimdiden yorum yapmanın bilimsellikten uzak olacağı görüşünde. Hava tahmininde kullanılan simülasyon modellerinden GFS (The Global Forecast System) model verilerindeki kar beklentisiyle ilgili, değerlendirmelerde soğuk hava dalgasının İstanbul'da yüksek kesimlerde, çok düşük de olsa, kar yapma ihtimalini ortaya koydu.

Hava tahmin uydu simülasyon modelleri.

 

Hava tahmini yapmak için 10 günlük süre oldukça uzun bir zaman dilimini kapsıyor. Havaninotlari internet sitesinde yer alan veriler doğrultusunda ortaya çıkan kar ihtimali İstanbul için oldukça ilginç olacak.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.