İstanbul'a giriş ve çıkışta iki yeni güzergah

İstanbul'a giriş ve çıkışta iki yeni güzergah

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, Üçüncü Köprü ve Körfez-İzmir otobanı ile İstanbul'a giriş ve çıkışların güzergahlarının değişeceğini ve bu yatırımlar ile şehrin trafiğinin rahatlayacağını söyledi

10 milyar dolarlık yatırım ile birlikte Sakarya'dan direk Tekirdağ'a Ege Bölgesi'nden Avrupa'ya çıkacaklar ise İstanbul'dan geçmeyecek. Yatırımlar kapsamında Çanakkale Boğazı'na da köprü yapılacak.
 
Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, Üçüncü Köprü ve Körfez-İzmir otobanı ile İstanbul'a giriş ve çıkışların güzergahlarının değişeceğini ve bu yatırımlar ile şehrin trafiğinin rahatlayacağını söyledi. 10 milyar dolarlık yatırım ile birlikte Sakarya'dan direk Tekirdağ'a Ege Bölgesi'nden Avrupa'ya çıkacaklar ise İstanbul'dan geçmeyecek. Yatırımlar kapsamında Çanakkale Boğazı'na da köprü yapılacak.
 
Ulaştırma Bakan Lütfi Elvan, İstanbul'un trafik sorunu için yeni projelerin devreye alındığını söyledi. Kuzey Marmara Otoyolu'nun kalan kısmı için ihale sürecinin de başladığını belirten Elvan, "10 milyar $'lık yatırım yapılacak" dedi. Sabah Gazetesi'ne konuşan Elvan, yeni projeler ile İstanbul'a giriş ve çıkışlara iki yeni güzergah ekleneceğini ve bu sayede trafiğin rahatlayacağını söyledi.
 
Sakarya ve Manisa'dan Tekirdağ'a yol
 
Elvan şunları kaydetti: "İstanbul giriş ve çıkış trafiğini azaltmak için projeler geliştirdik. Şu anda sadece iki ana aks üzerindeki trafiği rahatlatacak adımları atacağız. Marmara Bölgesi'nin etrafında daire çizeceğiz. Sakarya'dan Kocaeli, Gebze otoyoluna bağlanıp Kurtköy'e oradan da Üçüncü Köprü'den Tekirdağ'a geçilecek. Çanakkale, Balıkesir'den İstanbul-İzmir otoyoluna bağlanılacak. Çanakkale üzerinde bir köprü yapacağız. 5 milyar dolarlık yatırım olacak. İzmir, Manisa, Kütahya, Bursa, Balıkesir gibi Ege Bölgesi'ndeki illeri yurtdışına çıkışlarını İstanbul üzerinden yapmayacaklar. Tekirdağ üzerinden çıkış yapacaklar. Sakarya'dan İstanbul'a uzanan Kuzey Marmara Otoyolu'nun kalan kısmı için ihale sürecine başladık. Yap-İşlet- Devret modeliyle 10 milyar dolarlık yatırım yapılacak."
 
Sabah 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.