İstanbul'a gelen turist sayısı artıyor

İstanbul'a gelen turist sayısı artıyor

Bu yılın ilk çeyreğinde İstanbul'a gelen yabancı ziyaretçi sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11 oranında artarak 1 milyon 987 bin 492'den 2 milyon 198 bin 322 kişiye ulaştı.

İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından yayımlanan ve Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanları ile Haydarpaşa, Pendik ve Karaköy limanlarından alınan verilere göre; 2014 yılı Ocak-Mart döneminde İstanbul'a gelen yabancı ziyaretçi sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11 oranında artarak 2 milyon 198 bin 322 kişiye ulaştı. Geçen yıl aynı dönemde gelen yabancı ziyaretçi sayısı 1 milyon 987 bin 492 kişi düzeyindeydi.

Geliş yollarına göre gelen yabancı ziyaretçi sayısı incelendiğinde, bu yılın ilk çeyreğinde hava yolu ile gelen yabancı ziyaretçi sayısının yüzde 11 arttığı, deniz yolu ile gelişin ise yüzde 46 azaldığı görüldü. Bu yılın ilk çeyreğinde hava yoluyla gelen yabancı ziyaretçi sayısı 2 milyon 187 bin 229 kişi seviyesinde gerçekleşti.

Havayolu ile İstanbul'a gelen yabancı ziyaretçilerin yüzde 17'si Sabiha Gökçen Havalimanı'nı kullandı.

2014 yılının ilk üç aylık döneminde İstanbul'a en fazla Almanya'dan ziyaretçi geldi. Almanya'dan gelen yabancı ziyaretçi sayısı yılın ilk üç aylık döneminde 199 bin 21 kişi düzeyinde gerçekleşirken Almanya'yı 134 bin 940 kişi ile Rusya izledi. İran'ı ise 115 bin 341 kişiyle en fazla yabancı ziyaretçi gelen ülkeler arasında 3. sırada yer aldı.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.