İstanbul'a 2 bin 200 sosyal konut geliyor

İstanbul'a 2 bin 200 sosyal konut geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki KİPTAŞ, dar gelirli vatandaşı için sosyal konut üretecek.

Geçtiğimiz aylarda İstanbul Hadımköy’de satışa sundukları 1100 konuta 82 bin başvuru geldiğini belirten KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, “Arsa maliyetleri nedeniyle özel sektör sosyal konut üretemiyor. Bu rolü TOKİ ve KİPTAŞ üstleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş 10 bin sosyal konut hedefini açıklamıştı. 1100’ünü satışa çıktık. Şimdi 2 bin 200 konutu İstanbul Avrupa yakasında satışa sunacağız” dedi.

MEMURLARA ÖZEL KONUT PROJESİ YOLDA

İstanbul’da memurlara özel bir konut projesi de planladıklarını belirten Yıldırım, her iki projenin detaylarını 2 ay içinde açıklayacaklarını söyledi. Bugüne kadar 71 bin konut ürettiklerini dile getiren Yıldırım, kentsel dönüşüm kapsamında yeni araziler geliştirerek üretime devam edeceklerini kaydetti.

SON ETAP SATIŞTA

İstanbul Bahçeşehir’de inşası devam eden 4 bin konutluk Vaditepe gayrimenkul projesinde üçüncü ve son etabı satışa çıkardıklarını belirten Yıldırım, ilk etabında 2 bin 300, ikinci etabında 1100 konut yer alan projenin son etabında 357 konut ve 52 ticari ünite yer aldığını dile getirdi. Projenin 15 kişiye ev sahipliği yapacağını belirten Yıldırım, “Projede ilk etapta satışı bekleyen yaklaşık 700 daire var. Daha uygun fiyatla satışa çıkan ikinci etabın tamamı satıldı. Yeni satışa çıkan etapta ise metrekare satış fiyatı KDV dahil 4 bin lira” dedi.

Projede konutun yanı sıra, okul, cami yurt alanı ve yeşil alanlar da olacağını belirten Yıldırım, yeni metro hatları ile ulaşım sorununun çözüleceğini ifade etti. KİPTAŞ’ın 8 yıl önce satın aldığı arsada projeyi hayata geçiren Binres İnşaat’ın Genel Müdürü Mertcan Alioğlu ise Vaditepe’nin yeni etabında büyüklükleri 69 ile 234 metrekare arasında değişen konutlara yer vereceklerini söyledi. Özgüven Mimarlık imzası taşıyan projenin son etabında teslimler Eylül 2017’de yapılacak.

ensonhaber 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.