İstanbul valisinden imam hatip çıkışı

İstanbul valisinden imam hatip çıkışı

2016-2017 eğitim-öğretim döneminin ilk yarıyıl kapanış töreni İstanbul’da Şehit Erol Olçak Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne yapıldı

İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın da katılımıyla düzenlenen törende konuşan Vali Şahin şehitleri anarak özetle şöyle dedi: “Eğitime devlet, millet ve İstanbul olarak özel önem veriyoruz. Eğitimin en önemli tarafı, farklılıkları yakalayıp başarılı olduğu alanda o genci toplum için daha iyi hazırlamaktır. Birileri iyi yetişmiş din adamı olacak, birileri iyi doktor, mühendis, hâkim...”

‘İMAM HATİPLERiN ÖNÜ KESİLİNCE SAPMALAR OLDU’

“Eğitim iyi insan yetişmeye yarıyorsa, eğitimdir. İyi insanı yetiştirirsek ondan iyi Müslüman, iyi mühendis, doktor, asker olur. İmam hatiplerde İslam’ın temel esasları bir şekilde verildiği için imam hatip neslinde çok fazla radikal insan çıkmadı. Sağa-sola, İslam’ın değişik yorumlarına sapan insan çok fazla olmadı. Ama ne zaman ki imam hatiplerin bir-takım tasarruflarla önleri kesilip bu nesil bilgilerden mahrum bırakıldı, o zaman sapmalar başladı. Dinin yorumunda sapmalar, farklılaşmalar oldu.” 

dha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum