İstanbul Valisi: Ayasofya'da tarihinin en büyük restorasyonu yapılıyor

İstanbul Valisi: Ayasofya'da tarihinin en büyük restorasyonu yapılıyor

İstanbul Valisi Vasip Şahin, restorasyon çalışmalarının devam ettiği Ayasofya Camisini gezdi ve açıklama yaptı

İstanbul Valisi Vasip Şahin, restorasyon çalışmaları süren Ayasofya Camisi ile Topkapı Sarayı'nda incelemelerde bulundu. Önce Ayasofya'ya ardından da Topkapı Sarayı'na gelen Vali Şahin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz ve yetkililerden bilgi aldı.

Ayasofya'nın bugüne kadar gördüğü en önemli ve en büyük restorasyon

Yürütülen çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldıktan sonra AA muhabirine açıklamalarda bulunan Şahin, Ayasofya ile Topkapı Sarayı'nın ülke ve millet için çok önemli değerler olduğunu ifade ederek, "Bu toprakların, medeniyetin, kültürünü yansıtan eserler. Bunlara devlet olarak da millet olarak da gözümüz gibi bakıyoruz. Bundan hareketle Ayasofya'nın bugüne kadar gördüğü en önemli ve en büyük restorasyonlarından birini devletimiz gerçekleştiriyor. Osmanlı döneminde de ciddi bir restorasyon geçirmiş. Bakıldığında bin 500 yıllık eser, tarihi boyunca geçirmekte olduğu belki ikinci en büyük restorasyonunu gerçekleştiriliyor." diye konuştu.

İşlerin nasıl daha hızlanabileceğini yerinde görmek, kontrol etmek ve restorasyon çalışmasını yürüten kişilere moral vermek amacıyla incelemelerde bulunduğunu söyleyen Şahin, şöyle devam etti:

"Çok ciddi bir emek sarf ediliyor. Dikkatli bir çalışma yürütülüyor. Zaman zaman milimlik ölçeklerde çalışmalar yapılıyor. Buradaki gaye, bu eseri gelecek nesillere en sağlam şekliyle nasıl devredebiliriz. Daha yüzyıllarca insanlığa hizmet etmeye devam eder? Amaç budur. Ödenek noktasında bir sıkıntı çekmiyoruz. Devletimiz bu noktada çok ciddi destekler verdi, veriyor. Arzumuz bir an önce bu eserlerin her boyutuyla, insanımıza, insanlığa hizmet vermesi ve ziyaret etmek isteyenlere öncelikle ziyaret ihtiyaçlarının karşılanmasıdır."

Topkapı Sarayı'nın da kurulduğu günden bugüne ciddi restorasyonlar geçirdiğini aktaran Şahin, yürütülmekte olan çalışmaların Ayasofya'da olduğu gibi en büyük restorasyon olduğunu dile getirdi. AA

ayasofya_banner.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum