İstanbul Valiliğinden 'dolandırıcılık' uyarısı

İstanbul Valiliğinden 'dolandırıcılık' uyarısı

İstanbul Valiliği, kendilerini vali yardımcısı veya kaymakam olarak tanıtan kişilerin, polise destek veya engellilere yardım gibi kamusal işler için para yardımı taleplerine itibar edilmemesini istedi.

İstanbul Valiliği, kendilerini vali yardımcısı veya kaymakam olarak tanıtan kişilerin, polise destek veya engellilere yardım gibi kamusal işler için para yardı taleplerine itibar edilmemesini istedi.

Valilikten yapılan açıklamada, kentte bulunan sanayi işletmeleri ve iş dünyasında faaliyet gösteren kuruluşların, kendilerini vali yardımcısı veya kaymakam olarak tanıtan kişilerce aranarak kamusal işler için (polise destek, engellilere yardım gibi) para yardımı talep ettiklerine ilişkin bilgiler ulaştığı belirtildi.

Açıklamada, "Valiliğimiz ya da kamu kurumlarınca bu şekilde herhangi bir talep olmadığı gibi bu tür aramalar yapan kişilerin kötü niyetli ve dolandırıcı olduklarının bilinmesi, bu tür çağrı alan vatandaşlarımızın arandıkları telefon numaralarını ve diğer bilgileri derhal en yakın kolluk kuvvetine (emniyet-jandarma) bildirmesi ve bu tür taleplere kesinlikle itibar edilmemesi hususunda tüm halkımızın ve ilgililerin duyarlı olmaları rica olunur." denildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.