İstanbul Otogarı’nda giriş çıkış ücreti alınmaya devam ediliyor

İstanbul Otogarı’nda giriş çıkış ücreti alınmaya devam ediliyor

Büyük İstanbul Otogarı'nda belediyenin kararına rağmen giriş çıkıp ücreti alınmaya devam ediliyor. 8 liralık giriş çıkış ücreti, vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Bayrampaşa’da bulunan Büyük İstanbul Otogarı’na giriş ve çıkışlarda ilk 25 dakika, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kararıyla ücretsizdi. Ancak bu uygulama, belediyenin kararına rağmen yaklaşık 3 ay önce uygulanmamaya başlandı. Konu, medyada geniş yer aldı.
 
Tepkilere rağmen 8 lira olan giriş çıkış ücreti alınmaya devam ediyor. Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla otogara gelen araçlar uzun kuyruklar oluşturdu. Taksici olduğunu ve taksilerden ücret alınmadığını belirten Ali Demir, "Şahsi araçlardan da ücret almasınlar. Yetkililerden bu durumla ilgilenmelerini istiyoruz. Giriş çıkışlarda ücret alınmasın." diye konuştu.
 
Önceden otogarda giriş çıkışların ücretsiz olduğunu hatırlatan Bedirhan Günay da, "Yeni bir kanun çıkardılar. 5 dakika işimiz var. Giriş çıkış yapacağız onun için bile 8 lira ödememiz gerekiyor. Yetkililerin bu konuda bir şeyler yapması gerekiyor." ifadelerini kullandı
 
Giriş çıkışlar kesinlikle ücretsiz olması gerektiğini kaydeden Veli Gündoğan ise, "Hemen girip çıkacağız, 8 lira para veriyoruz." dedi.
 
Alınan ücreti saçma bulduğunu ve gün içerisince binlerce aracın giriş çıkış yaptığını söyleyen Hüseyin Sarı da, "Yakınımız geliyor hemen alıp çıkıyoruz. Bunun için bile 8 lira ücret ödememizi çok saçma buluyorum. Eski uygulama fena değildi. Ona geri dönülmesini istiyoruz." dedi.
 
Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.