İstanbul büyüledi

İstanbul büyüledi

İTO Başkanı Çağlar, İstanbul’un yatırımcılara önemli fırsatlar sunduğunu belirterek, MIPIM’de Türk inşaatçıların dünyanın en şık ve en gösterişli binalarını yaparak muazzam bir ilgi uyandırdığını söyledi.

Türkiye ve dünyada son yıllarda gerçekleştirilen milyar dolarlık yatırımlarla gündeme gelen İstanbul, inşaat firmaları ve yeni dev projeleri ile dünyanın en büyük emlak fuarı Fransa’nın Cannes MIPIM’de göz kamaştırdı. 

stanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, fuar ile ilgili değerlendirme yaparken, İstanbul’un yeni dünyanın kesişme noktası olduğunu söyledi.

MIPIM’DE GÖVDE GÖSTERİSİ

Dünyanın en büyük emlak fuarı olan MIPIM’e 21 Türk firmasıyla katıldıklarını anlatan Çağlar, uluslararası yatırımcıları İstanbul’a yatırım yapmaya çağırdı MIPIM’de Yaşayan İstanbul Maketi ile öne çıktıklarını belirten Çağlar, yurtdışı yatırımlar kadar İstanbul’da gerçekleştirilen milyar dolarlık projelerle de sektörün öne çıktığını söyledi. Çağlar, İstanbul standına ve Türk firmalarına yerli ve yabancı basın kuruluşlarının yanında uluslararası inşaat firmalarının da yoğun ilgi gösterdiğini belirtti. Gayrimenkul sektörünün küresel buluşmasında İstanbullu firmalara öncülük ettiklerini anlatan Çağlar, “Nasıl ki Nuri Bilge Ceylan, Cannes Film Festivali’nin en görkemli filmlerini yapıyorsa, biz de Cannes MIPIM’in en görkemli katılımcısıyız” dedi.

100 MİLYAR DOLAR YATIRIM

Türkiye’de her yıl ortalama 1 milyonun üzerinde konutun el değiştirdiğini, dinamik bir inşaat ve emlak sektörü bulunduğunu anlatan Çağlar, “Yabancıların Türk konut sektörüne talebi arttı. 2015’te inşaat alanında 100 milyar dolara yakın bir yatırım gerçekleştirilecek. Bunun 20 milyar dolarını kamu, 75 milyar dolarını da özel sektör yapacak. Kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. Gelecek 20 yılda 7 milyon bina yenilenecek. Bunun için yapılacak harcamaların toplam tutarı da 400 milyar dolar” dedi.

MEGA KENTE BÜYÜK İLGİ

İstanbul’un dev altyapı ve ulaştırma projeleri ile de bölgesel ve küresel ölçekli yatırımlar açısından öne çıktığını vurgulayan Çağlar, “Toplam yatırım bedeli 60 milyar dolara ulaşan ve İstanbul Çadırımız’da da sergilenen Kanal İstanbul, 3. Havalimanı, 3. Köprü, Avrasya Tüp Geçişi, Körfez Geçiş, Marmaray sadece şehrin değil, kıtalar arasındaki lojistik ve ulaşım imkanlarını ve yatırım potansiyellerini de ileriye taşıyor. Dünyanın ilk üç katlı tüp geçiş projesini de dahil ettiğimizde bu adımlar, yerli ve yabancı herkese muazzam bir iş yapma fırsatı” ifadesini kullandı.

yeniakit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.