İşsizlik martta yüzde 9,7

İşsizlik martta yüzde 9,7

Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı verilere göre ülke genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2014 yılı Mart döneminde 2 milyon 747 bin kişiye ulaştı.

İşsizlik oranı ise yüzde 9,7 seviyesinde gerçekleşti. Mevsim etkilerinden arındırılmış işgücü verilerine göre tarım dışı işsizlik oranı ise aynı dönemde yüzde 11 seviyesinde kaldı. Şubat-mart-nisan aylarını içeren Mart 2014 döneminde tarım dışı istihdamı, hizmetlerdeki artışlar sürükledi. Hizmetlerde istihdam bu yılın martta bir önceki döneme kıyasla 102 bin kişi arttı. Türkiye ekonomisinin lokomotifleri arasında yer alan inşaatta 38 bin kişilik bir istihdam kaybının yaşanması soru işaretlerine yol açarken, aynı dönemde tarım istihdamı ise 79 bin kişi arttı.

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi’nin konuyla ilgili hazırladığı raporda ilginç detaylara yer verildi. Buna göre mevsim etkilerinden arındırılmış işgücü verilerinden hareketle tarım dışı işsizlik, Mart 2014 döneminde bir önceki döneme kıyasla değişmeyerek yüzde 11 seviyesinde kaldı. Mart 2014 döneminde istihdam artışları kaynağını hizmetlerdeki kuvvetli istihdam artışından aldı. Hizmetler istihdamındaki aylık artış son iki yılda gözlemlenen en kuvvetli artış olarak öne çıktı. Buna karşın sanayide istihdam artışları bu dönemde yavaşladı, inşaatta ise azaldı.

Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.