İşsizlik Maaşı Kaç TL oldu? İşsizlik Maaşına kimler başvurabilir? (2017)

İşsizlik Maaşı Kaç TL oldu? İşsizlik Maaşına kimler başvurabilir? (2017)

2017 yılı itibari ile İşsizlik Maaşı oranları da belli olmuş durumda. İşini kaybeden veya kaybetme korkusu yaşayan pek çok vatandaş ise 2017 İşsizlik Maaşı miktarı ve işsizlik maaşı başvuru şartları nedir? merak ediyor.

İşsizlik Maaşı, işini kaybetmiş olan veya işten atılma tehlikesi yaşayan pek çok vatandaş için can simidi olmaya devam ediyor. 2017'de pek çok farklı gelir grubuna olduğu gibi İşsizlik Maaşı'na da zamlar gelmiş durumda. Pek çok vatandaş olası bir iş kaybı durumunda 2017 İşsizlik Maaşı ne kadar sorusunu soruyor. İşsizlik maaşı başvuru şartları ise işini kaybetmiş olan vatandaşların merak ettiği soruların başında geliyor.

İşsizlik Maaşına kimlerin başvurabileceği daha önce belli olmuştu. Bu kapsamda işsizlik maaşını kimler alabilir? sorusu da yanıt buldu. 2017'de gelen zamlardan işsizlik maaaşı alanlar da faydalanmış durumda. İşsizlik Maaşı ile ilgili pek çok kişi; "İşsizlik Maaşı'na kimler başvurabilir? İşsizlik Maaşı başvuru şartları neler? İşsizlik Maaşı ne kadar oldu? İşsizlik Maaşı ne kadar 2017, 2017 İşsizlik Maaşı kaç tl oldu?" gibi sorulara yanıt arıyor.

İşsizlik Maaşı 2017 Kaç TL oldu?

Pek çok farklı gelir grubuna olduğu gibi, 2017'de işsizlik maaşına da zam gelmiş durumda. 2017'de işsizlik maaşı en düşük 705 TL olarak belirlendi. Yani en düşük işsizlik maaşı almaya hak kazanan biri Ocak 2017 itibari ile 705 TL işsizlik maaşı alabilecek.

İşsizlik Maaşına kimler başvurabilir? İşsizlik Maaşı Başvuru Şartları.

İşsizlik Maaşı alabilmek için bir kişinin sadece işinden ayrılmış olması yetmiyor. İşsizlik Maaşı alabilmenin belirli şartları var. 2017 itibari ile İŞKUR İşsizlik Maaşı Alım şartları şu şekilde;

-Son çalıştığı iş yerinde en az 120 gün çalışmış olmak
- son 3 sene içinde 600 günlük priminizin ödenmiş olması
-Kişinin istifa etmemiş, işten çıkarılmış olması gereklidir.
-iş akdinin feshinden sonra en çok 30 gün geçmiş olması gereklidir.

Bu şartları taşıyorsanız www.iskur.gov.tr adresinden ya da İŞKUR şubelerinden işsizlik maaşı başvurusu yapabilirsiniz.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.