İşsizlik maaşı başvurularında artış bekleniyor

İşsizlik maaşı başvurularında artış bekleniyor

Ekonomistler ABD'de ilk kez işsizlik maaşına başvuracak kişilerin sayısının hafif bir artış göstermesini bekliyor

İşsizlik maaşı başvurularında artış bekleniyorİşsizlik maaşı başvurularında artış bekleniyorİşsizlik maaşı başvurularında artış bekleniyor

MarktWatch'un anketine katılan ekonomistler ABD'de ilk kez işsizlik maaşına başvuracak kişilerin sayısının hafif bir artış göstermesini ancak yaklaşık yedi yıldır kaydedilen en düşük hızda kalmaya devam etmesini bekliyor.

Ekonomistlerin tahmini işsizlik maaşı başvurularının 12 Nisan'da sona eren haftada 315 bine yükseleceği yönünde. Veri, önceki hafta ise 300 bin gelerek Mayıs 2007'den bu yana görülen en düşük seviyeye gerilemişti.

İşsizlik maaşı başvurularının düşük olması, istihdam piyasasında iyileşme olduğunu gösteren ve son haftalarda açıklanan diğer raporlarla da tutarlı olacaktır.

ABD Çalışma Bakanlığı işsizlik maaşı başvurularını bugün TSİ 15:30'da açıklayacak.

Perşembe günü açıklanacak bir diğer veri ise Philadelphia Fed'in yayınlayacağı bölgesel imalatçılara ilişkin aylık veri olacak. Ekonomistler bu veride de hafif bir artış bekliyor. İmalat verisi Şubat ayında -6.3'ten 9'a yükselmişti. Verinin sıfırın üstünde gelmesi, katılımcıların iş aktivitesinde artış öngördükleri şeklinde yorumlanıyor. TSİ 17:00'da açıklanacak olan Philly imalat verisinin bu ay 10'a yükselmesi bekleniyor.

İnternet Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.