İşsizliğin en az olduğu şehir

İşsizliğin en az olduğu şehir

İş ilanlarının son 6 ayda yüzde 26 artış gösterdiği Konya’da, Yenibiris.com verilerine göre yakın dönemde özellikle sağlık ve üretim-imalat sektöründe 2100 kişiye iş imkanı sağlanacak.

Konya'da istihdam hızla artmaya devam ediyor. TÜİK’in yayınladığı 2013 Hanehalkı İşgücü İstatistikleri Raporu’na göre ise işsizlik oranının en düşük olduğu bölge yüzde 4,7’lik oranla Konya, Karaman bölgesi oldu. Son dönemde hastane yatırımları nedeniyle sağlık sektörünün öne çıktığı Konya’da, üretim-imalat sektörü de şehrin istihdam kaynağını oluşturuyor. Türkiye’nin merkezinde yer alan ve yüzölçümü bakımından en büyük şehri olan Konya, ticarette de söz sahibi. Yenibiris.com’un analizine göre, son 6 ayda Konya’da en çok iş imkanı sunan ilk 10 sektör Üretim-İmalat, Sağlık-Tıp, Perakendecilik-Toptancılık, Bankacılık-Finans, Eğitim, Gıda, Hizmet, Lojistik, Yapı-İnşaat ve Sigorta olarak sıralanıyor.

Konya ilinde en fazla eleman aranan iş alanları ise Satış-Pazarlama, Sağlık Hizmetleri, Tıbbi Kadro, Satış Sonrası Destek, Mühendislik, Kurye-Teslimat, Eğitim-Öğretim, Merchandising, İş Sağlığı ve Güvenliği olarak öne çıkıyor.

Çeşitli sektörlerde en fazla elemana ihtiyaç duyulan pozisyonlar ise şunlar: Satış Danışmanı, Kurye, Mağaza Satış Danışmanı, Banka Sigorta Danışmanı, İş Güvenliği Uzmanı, Tanıtım Elemanı, Supervisor, Bireysel Emeklilik Danışmanı, Kasiyer, Elektrik Teknikeri, Elektrik Teknisyeni, İngilizce Öğretmeni.

Gençler İstanbul ve Ankara istiyor

Konyalılar iş başvurularında ağırlıklı olarak Bankacılık-Finans ve Eğitim sektörünü tercih ediyor. Yenibiris.com’un yaptığı analizde çıkan bir başka sonuç da Konya’da iş arayanların sadece yüzde 31’inin kendi ilindeki ilanlara başvurduğunu, geri kalan yüzde 69’un ise başka illeri tercih ettiğini gösteriyor. Konya dışında en çok İstanbul ve Ankara’daki ilanlara başvuru yapılıyor.

Konya KOBİ’leri dünyaya ihracat yapıyor

Konya’da 7 fabrikası bulunan Pakpen’in ülke genelinde 780 çalışanı var. Pakpen İnsan Kaynakları Müdürü Ramazan Nugay, Konya ekonomisinin sürekli büyümeye devam ettiğini belirterek şunları söylüyor: “Şu anda Konya’da dördüncü organize sanayi bölgesi açılıyor. KOBİ’lerin yüzde 80’i küçük ölçekli olsa da dünyanın pek çok yerine ihracat gerçekleştiriyor. Sanayide olduğu gibi kendi sektörümüz olan yapı malzemelerinde de nitelikli eleman ihtiyacı oldukça fazla. Biz bu noktada üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. Fabrikalarımızın bulunduğu Konya Organize Sanayi Bölgesi içinde bir meslek lisesi yaptık ve Milli Eğitim Bakanlığı’na devrettik. Bu okulda hem bizim fabrikalarımızda hem de Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan diğer fabrikalarda çalışmak üzere öğrencilerin yetişmesine öncülük ediyoruz. Bu okulda okuyan öğrenciler Konya Organize Bölgesi’ndeki fabrikalarda staj yapacak, mezun olduklarında ise ilgi ve yeteneklerine göre çalışmaya başlayabilecekler.”

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.