İşsizliğe çözüm doğru hayvancılık

İşsizliğe çözüm doğru hayvancılık

Türkiye'nin en büyük küçükbaş hayvancılık organizasyonu olan İzmir Koyun Keçi Panayırı, bu yıl 20-21 Eylül tarihlerinde Seferihisar'da gerçekleştirilecek.

İzmir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Türer, Türkiye'de hayvancılıkta doğru çalışmalar yapılması halinde işsizlik yarasına merhem olunabileceğini söyledi.
 
Küçükbaş hayvancılık alanında Türkiye'nin en büyük organizasyonu İzmir Koyun Keçi Panayırı, bu yıl 20-21 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek. Sektör Temsilcileri ve üreticiler, Türkiye'nin en modern küçükbaş çiftliklerine ev sahipliği yapan Seferihisar'da düzenlenecek dev organizasyonda buluşacak. 4. kez düzenlenen Panayırın adresi geçen senelerde olduğu gibi bu sene de Uluslararası Sakin Kentler Birliği; Cittaslow Üyesi Seferihisar olacak. 7 bölge ve 81 ilden katılım olması beklenen Panayırda, Koyun-Keçi yetiştiricileri yılın yorgunluğunu atacak. Yetiştiriciler, sektördeki en son yenilikler ve teknolojik gelişmeleri uzman akademisyenlerin katılacağı paneller ile takip edecek. Seferihisar'ın Türkiye'nin önemli bir küçükbaş hayvancılık merkezi olduğuna dikkat çeken Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Seferihisar'ın elde ettiği Cittaslow, Sakin Şehir unvanını alabilmesi için 70'e yakın maddeye uyulması gerektiğini ifade etti.
 
'YEREL YÖNETİMLER DESTEKLEMELİ'
 
Soyer, bu maddelerden birisinin de sağlıklı tarım ve hayvancılığa destek vermek olduğunu belirterek bu panayıra hazır olduklarını söyledi. Bu projenin köylü için 'İade-i itibar projesi' olduğunu kaydeden Başkan Soyer, "Seferihisar'da köylü nüfus içinde koyun ve keçi yetiştiriciliği kentimizin önemli bir geçim kaynağı. Köylü milletin efendisidir söylemiyle başlayan bir süreç var. Fakat gelişen teknolojiyle köylü gerilerde kalmaya başladı. Biz projenin yerel yönetimler tarafından desteklenmesini düşünüyoruz. Panayırın geçen yıllardan itibaren yakaladığı başarı doğru yolda ilerlediğimizin kanıtıdır" dedi.
 
'KOYUN-KEÇİ PANAYIRINI HAYATA GEÇİRDİK'
 
Küçükbaş hayvan yetiştiricisinin ürettiği ürünlere dikkat çekmek için Koyun-Keçi Panayırını hayata geçirdiklerini ifade eden İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer, Türkiye'de hayvancılıkta doğru çalışmalar yapılması halinde işsizlik yarasına merhem olunabileceğini söyledi. Köylünün geleneksel üretim metotları dışında dünya standartlarına çekilmesi gerektiğini belirten Türer, eğer doğru üretim yapılamazsa elde edilecek ürünün seviyesinin çok düşük olacağını ve köylünün zarar etmesinin kaçınılmaz olduğunu kaydetti. Keçi ve koyun sütündeki soğuk zincir projesi ile İzmirli üreticiye artı değer kazandırıp Türkiye çapında örnek olduklarının altını çizen Türer, canlı hayvan sergisi ile süt ve süt teknolojileri sergisinin yapılacağı panayırın bu anlamda yine Türkiye'de birçok ilki bünyesinde barındıracağını da sözlerine ekledi.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.