İşsiz sayısı beklentinin üzerinde azaldı

İşsiz sayısı beklentinin üzerinde azaldı

Almanya'da ağustos ayında 4 bin olarak azalması beklenen mevsimsellikten arındırılmış işsiz sayısı 7 binlik azalış gösterdi.

Almanya'da ağustos ayı işsiz sayısı beklentilerin üzerinde 7 bin kişi azalırken, işsizlik oranı değişmeyerek yüzde 6,4 ile tarihi düşük seviyesini korudu.

Almanya Federal İş Ajansı'nın verilerine göre, Almanya'da ağustos ayında 4 bin olarak azalması beklenen mevsimsellikten arındırılmış işsiz sayısı, beklentilerin oldukça üzerinde, 7 bin kişi olarak azalış gösterdi.

Avrupa'nın lokomotif ülkesi Almanya'da mevsimsellikten arındırılmış işsizlik oranı ise yüzde 6,4 şeklinde belirlenirken, işsizlik oranı Almanya'nın birleşmesinden bu yana ölçülen tarihi düşük seviyede kalmaya devam etti.

Söz konusu dönemde mevsimsellikten arındırılmamış toplam işsiz sayısı da 2 milyon 796 bin olarak belirlendi.

Federal İş Ajansı Başkanı Frank-Jürgen Weise, konuya ilişkin açıklamasında iş gücü piyasasının olumlu yönde gelişmeye devam ettiğini belirterek, "İş gücü piyasası olumlu seyrine devam ediyor. Mevsimsellikten arındırılmış işsizlik ve eksik istidam ağustosta geriledi. İstihdam artışı ise devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Milliyet

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.