İşsiz Öğretmen Sayısı Artacak!

İşsiz Öğretmen Sayısı Artacak!

İşsiz Öğretmen Sayısı Artacak!

Risale Haber - Haber Merkezi
 
Dershanelerin kapanmasıyla birlikte buralarda çalışan 50 bin civarındaki öğretmenle birlikte, yıllardır atanmayı bekleyen 300 bin işsiz öğretmen adayının Milli Eğitim Bakanlığınca istihdamınınn biran önce formüle edilmesi gerektiğini söyleyen Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, “Hâlihazırda atanmayı bekleyen ve işsiz kalacak olan öğretmen sayımız 350 bin civarında ve bu sayıya her yıl 50 bin yeni mezun katılıyor. Türkiye, İzlanda’nın nüfusundan daha fazla olan işsiz öğretmen sorununu pratik ve nesnel formüllerle çözmesi gerekiyor” dedi.
 
225 BİN EMEKLİLİĞİ GELMİŞ ÖĞRETMEN VAR!
DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, “Emekliliği hak etmiş 225 bin civarındaki öğretmenimizin özlük ve mali haklarında yapılacak birtakım destekleyici düzenlemelerle, emekli maaşlarında sağlanacak iyileştirmelerle emekli olmaya teşvik edilebilir. Bu sayede hali hazırdaki 300 bin atanamayan öğretmenimizle birlikte dershanelerin kapanmasıyla işsiz kalacak 50 bin civarındaki öğretmenimize istihdam alanı açılmış olur” dedi.
 
ÖĞRETMENLER EMEKLİ OLMAK İSTEMİYOR!
Öğretmenlerin ek göstergelerinin düşük olması ve emekli olduklarında ellerine geçen maaşın yarı yarıya azalması nedeniyle emekli olmak istemediklerini dile getiren Gürkan Avcı, “Son yıllarda özellikle ekonomik nedenlerle toplam öğretmen sayısının 100'de biri ancak emekli oluyor. Emekliliği gelmiş öğretmenlerimiz mutlu emeklilik hayatına kavuşturulmalıdır” dedi.
 
ÖĞRETMENLERİN EK GÖSTERGESİ 3600 OLMALIDIR

Yeni atanan öğretmen ile emekliye ayrılan öğretmen sayıları arasında yıllar geçtikçe oransal bir çarpıklık oluşmaya başladığına dikkat çeken Avcı, Bunun nedeni öğretmenlerin emekli olduğunda maaşların azalmasından kaynaklanmaktadır. Bu sorun ve sıkıntının çözümü öğretmenlerin ek göstergelerinin 3600'e yükseltilmesidir” değerlendirmesini yaptı.
 
ÖZEL OKUL ORANI YÜZDE 10’A YÜKSELTİLMELİ
Resmi ağızlar tarafından yapılan açıklamalara göre Milli Eğitim Bakanlığı’nın 120 bin öğretmen açığı bulunduğunu söyleyen Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü: Özellikle ihtiyaç duyulmayan alanlarla ilgili kimi eğitim fakültelerinin kontenjanları azaltılmalı, kimileri ise kapatılarak, ihtiyaç duyulan alanlara yönlendirilmelidir. Gençlerimizin işsizliğe, umutsuzluğa mahkûm edilmemesi için hızla adımlar atılmaya başlanmalıdır. Atanmayı bekleyen öğretmen adaylarının istihdamını sağlayacak diğer alternatif bir formülde; halen yüzde 3'lerde seyreden özel okulculuğun hükümetçe daha fazla desteklenerek yüzde 10 seviyelerine yükseltilmesi ve atanamayan öğretmenlerin buralarda istirhamının sağlanması yoluyla olacağı gerektiğine inanıyoruz.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.