İsrailliler ‘Filistinlilerden ayrılalım’ diyor

İsrailliler ‘Filistinlilerden ayrılalım’ diyor

İsrail’in en büyük muhalif partisi Siyonist Birlik Partisi lideri Isaac Herzog, İsrail vatandaşlarını mümkün olan en yakın zamanda “Filistinlilerden ayrılmaya” çağırdı.

İsrail’in en büyük muhalif partisi Siyonist Birlik Partisi lideri Isaac Herzog, İsrail vatandaşlarını mümkün olan en yakın zamanda “Filistinlilerden ayrılmaya” çağırdı. Herzog, “İsrail vatandaşlarının güvenliği için Filistinlilerle ayrı yaşamamız gerekiyor. Ben mümkün olan en yakın zamanda Filistinlilerin en büyük kısmından ayrılmak istiyorum” ifadelerini kullandı. Başbakan Binyamin Netanyahu’yu, ittifak kurduğu aşırı sağcı partiden korktuğu için İsrail’in güvenliğini sağlayamamakla eleştiren Herzog, İsrail-Filistin sorununa yönelik iki devletli çözüm önerisine değinerek, “İki devletli çözüm henüz ölmedi, ben ondan yanayım, ama gerçekçi olmak lazım ki bu  çözüm hemen yarın da uygulanamaz” dedi.

AYRIM DUVARI TAMAMLANSIN

İsrail radyosuna göre muhalif lider, daha önce Hayfa’da yaptığı bir konuşmada İsrail-Filistin arasındaki sorunun çözümü için, Batı Şeria’daki ayrım duvarının tamamlanması, Kudüs’teki 28 Filistinli mahallesinin geleceğine yönelik karar alınması, Filistinlilerle güvenlik ve ekonomi konusunda güven inşa edilmesi ve Mısır ile Ürdün’ün de katılacağı stratejik ve ekonomik konuları görüşmek üzere bir konferans düzenlenmesi teklifinde bulunmuştu. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ise Filistinlilerin yerlerinden edilmesiyle alakalı hiçbir teklifi kabul etmeyeceklerini vurgulamıştı.

FİLİSTİNLİLERE YÖNELİK İHLALLER SÜRÜYOR

İsrail hükümetinin, Batı Şeria’da Filistinlilere ait bin 540 dönümlük araziye, Yahudi yerleşim yerini genişletmek amacıyla el konulmasına onay verdiği belirtildi. İsrail ordu radyosunun haberine göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Moşe Yalon, Batı Şeria’daki Eriha şehri yakınındaki bir Yahudi yerleşim yerinin genişletilmesi amacıyla Filistinlilere ait bin 540 dönümlük araziye el konulmasını onayladı. Söz konusu karara ilişkin resmî açıklamanın yakında yapılacağı ve el konulan arazinin “C bölgesi”nde yer aldığı ifade edildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.