'İsrailli yetkililerin sorgulanması için UCM'ye başvuru kararı aldık'

'İsrailli yetkililerin sorgulanması için UCM'ye başvuru kararı aldık'

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Saib Ureykat, Filistin yönetiminin, İsrailli yetkililerin sorgulanması için Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) başvuru kararı aldığını söyledi.

Ureykat, Ramallah'taki ofisinde yaptığı basın açıklamasında, "Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın talimatları doğrultusunda İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun yanı sıra İsrail Savunma Bakanı ile emniyet yetkilileri hakkında gerekli verileri toplayarak UCM'ye gönderme kararı aldık" dedi.

Filistin halkı için uluslararası koruma talebinde bulunan Ureykat, "Meydanlarda uygulanan günlük cinayetlerin toplu eylemlere dönüşmesinden endişe duyuyoruz. Bunlar gerçekleşecek, İsrail'in izlediği gözü kapalı politika, katliamlarla sonuçlanacak" ifadelerini kullandı.

Ureykat, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları ve Terörle Mücadele Özel Raportörü'ne "İsrail'in Filistinlilere yönelik işlediği cinayetler hakkında" soruşturma başlatma çağrısında bulundu.

Ortadoğu Dörtlüsü'nü de (ABD, Rusya, BM ve Avrupa Birliği) eleştiren Ureykat, "Ortadoğu Dörtlüsü, bölgeye gelerek şer kaynağının işgalci olduğunu dünyaya duyurmak yerine, Netanyahu'nun talebi doğrultusunda ziyaretini erteledi. Bugün gelmiyorsanız ne zaman geleceksiniz?" diye konuştu.

Yahudi yerleşimcilerin, ağustosun başlarında Nablus'ta Filistinli bir ailenin evini kundaklamasıyla fitili ateşlenen, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla tırmanan gerginlik, son günlerde İsrail'de ağırlıklı olarak Filistinlilerin yaşadığı şehirlerle Doğu Kudüs, Batı Şeria ve Gazze'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerle ciddi boyutlara ulaştı. Ay başından bu yana İsrail'in saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 29'a yükselirken, olaylarda 6 da İsrailli öldü.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.