İsrailli Müslümanların isim tercihi: Muhammed ve Meryem

İsrailli Müslümanların isim tercihi: Muhammed ve Meryem

İsrail vatandaşı Filistinliler, geçen sene doğan çocuklarına en çok Muhammed ve Meryem ismini verdi

İsrail vatandaşı Filistinli Müslümanlar, geçen sene doğan bebeklerine en çok "Muhammed" ve "Meryem" isimlerini vermeyi tercih etti.
 
İsrail İstatistik Kurumu, 2013 yılında Filistinli Müslümanların yeni doğan çocukları için en fazla "Muhammed" ve "Meryem" isimlerini tercih ettiğini açıkladı.
 
Kurumun Dünya Çocuk Günü kapsamında hazırladığı rapora göre, 8 milyonluk İsrail nüfusunun %20 sini teşkil eden, bir milyon 500 bini aşkın Filistinli, 2013 yılında doğan çocukları için en çok "Muhammed" ve "Meryem" ismini tercih ederken,Yahudi aileler bebeklerine en fazla "Noam" ismini koydu. İsrail'de 2013'te doğan bütün bebeklerden yüzde 15,65'inin ismi "Muhammed" olurken, "Noam" ismi bebeklerin yüzde 2,36'sına konuldu.
 
Raporda, Filistinli ailelerde "Muhammed" isminin yanı sıra Ahmed, Ömer, Yusuf, Adem, Abd, Emir, Ali ve İbrahim isimlerinin en fazla tercih edilen isimlerden olduğu belirtildi. Filistinli kız çocuklarında ise "Meryem" ismi başı çekerken İlin, Liyan,Liin, Riman, Melek ve Hala isimlerinin en çok kullanılanlar arasında yer aldığı kaydedildi.
Yahudi aileler erkek çocuklarına en fazla "Noam" ismini verirken bunu sırasıyla Uri, Udi, Yusif, Dafid, Danyal ve Eril isimleri takip etti. Kız çocuklarına en çok "Şiira" ismini veren Yahudiler, Tamar, Talya, Maya ve Yael isimlerini de tercih ediyor.
 
İsrail gazetesi Yediot Ahronot'un internet sitesinde yayınladığı haberde, "Yaklaşık iki ay önce İsrail Nüfus ve Göç İdaresi İsrail'deki en popüler isimler listesini yayınlamış, listenin en başında Muhammed" isminin yer aldığı gerçeği gizli tutulmuştu. Listenin yayınlanmasından sonra çıkan tartışmalar üzerine İsrail İstatistik Kurumu bu verileri yayınlayarak Muhammed isminin 2013 yılında İsrail'de doğan çocuklarda en çok kullanılan isim olduğunu açıkladı" ifadeleri yer aldı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.