İsrailli bakanlardan Gazze itirafı

İsrailli bakanlardan Gazze itirafı

İsrail İstihbarat Bakanı Steinitz, Gazze’ye yönelik saldırıların ardından önceki gün imzalanan ateşkesin “acı bir tat bıraktığını” söyledi

BBC’nin Hard Talk programına katılan Steinitz, “gereksiz” olarak nitelendirdiği saldırıların İsrail’e faturasının ağır olduğunu söyledi. İsrail Turizm Bakanı Uzi Landau da ateşkesin ardından tablonun kendileri için iç karartıcı olduğunu belirtti. 
 
NETANYAHU ZAFER İLAN ETMİŞTİ
 
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, iki bakanın aksine zafer ilan etti. Hamas’ın hiçbir hedefine ulaşamadığını ilan eden Netanyahu, dün yaptığı açıklamada Hamas'ın ağır bir darbe aldığını da söyledi.
 
Hamas liderlerinden İsmail Haniye’yse 7 Temmuz’da başlayan saldırıların ardından ilk kez ortaya çıktı ve “Tüm dünya direnişin kat ettiği ilerlemeyi gördü” dedi. 
 
İsrail kamuoyuysa Netanyahu’yla aynı fikirde görünmüyor. İsrail’in 2’inci Kanalı’nın düzenlediği ankete göre, Netanyahu’nun kamuoyu desteğini yüzde 55’ten yüzde 38’e geriledi.  
 
FİLİSTİNLİLER EVLERİNE DÖNMEYE BAŞLADI
 
7 hafta süren çatışmalarda, İsrail ordusunun verilerine göre Gazze’den 5 bin 591 roket ateşlendi, 5 bin 226 ‘hedef’ vuruldu. Çatışmalarda 6’sı sivil 70 İsrailli yaşamını yitirdi. Gazze’deyse fatura ağır. Birleşmiş Milletler’in verilerine göre 17 bin 200 ev yıkıldı ve 100 bin kadar Filistinli evsiz kaldı. Filistin sağlık bakanlığı da İsrail saldırılarında çoğu sivil 2 bin 143 Filistinli’nin yaşamını yitirdiğini açıklamıştı. Önceki gün Türkiye saatiyle 19.00’da başlayan ateşkesin ardından, dün ilk kez sınırın iki tarafında sükûnet hâkimdi. Filistinliler, BM’nin kamplarına dönüştürülen okullardan evlerine geri döndü.  Öte yandan dün BM’ye ait insani yardım taşıyan bir konvoy Refah üzerinden Gazze’ye ulaştı. BM, bir hafta içinde ikinci bir yardım konvoyunun da Gazze’ye gönderileceğini açıkladı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.