İsrailli bakandan Hamas'a tehdit!

İsrailli bakandan Hamas'a tehdit!

İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz, Hamas’ın Gazze’deki yeni lideri Yahya Sinvar ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Hamas ile yüzleşmemiz an meselesidir.” dedi.

Steinitz, İsrail Devlet Radyosu’na yaptığı açıklamada, Sinvar’ın Hamas’ın yeni Gazze sorumlusu seçilmesinin İsrail için tehlike arz ettiğini belirterek, “Acımasızlığı ve mücadeleci yapısı nedeniyle büyük bir tehlike arz ediyor. Hamas ile yüzleşmemiz an meselesidir.” dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun yurtdışı ziyaretlerinde yerine vekaleten başbakanlık da yapan Steinitz, “Filistin tarafında ortağımız bulunmuyor. Hamas ile DEAŞ arasında fark yok.” ifadelerini kullandı.

Steinitz, İsrail’in Batı Şeria’da Yahudi yerleşim birimi inşa etmeye devam edeceğini vurgulayarak, İsrail'in Yahudi yerleşim birimleri inşa etmeyi sürdüreceğini ve ABD'nin de bu inşa faaliyetine itiraz etme gibi bir durumunun olmadığını dile getirdi.

Hamas’ın gerçekleştirdiği iç seçimler neticesinde Gazze’deki yeni lideri olan Sinvar, Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın ilk kurucularından sayılıyor. Sinvar aynı zamanda Hamas’ın güvenlik ve davet teşkilatı olarak isimlendirilen Mecd gücünün de kurucusudur.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.