İsrailli bakan hem suçlu hem güçlü

İsrailli bakan hem suçlu hem güçlü

İsrail Ekonomi Bakanı ve Yahudi Evi Partisi Genel Başkanı Naftali Bennett, Filistin yönetiminin "savaş suçu" işlediğini öne sürerek, bu nedenle Lahey'deki Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde (UCM) yargılanmasını istedi.

Bennett, İsrail Kanal 7 radyosuna yaptığı açıklamada, ülkesine atılan füzelerden Filistin yönetiminin sorumlu olduğunu ileri sürerek, İsrail ve "başka devletlerin" bu nedenle Filistin yönetimini, "savaş suçundan UCM'ye götürmesi" gerektiğini iddia etti.

Filistin yönetiminin "Füzeleri biz değil, Gazze'deki Hamas fırlatıyor" şeklinde kendini savunarak, suçlamayı reddetmesinin mantıklı olamayacağını öne süren Bennett, bunun, "Filistin hükümetiyle İsrail hükümeti direk görüşmüyor, onun yerine İsrail Adalet Bakanı ve Başmüzakerecisi Tzipi Livni görüşüyor" demek gibi olacağı, görüşünü dile getirdi.

"Hamas'ın Filistin yönetiminin şemsiyesi altında" faaliyet gösterdiğini iddia eden Bennett, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, "Gazze, Filistin'in parçasıdır" diyerek, Gazze'deki memurlara ve hapishanelerdeki tutuklulara her ay para aktardığını ileri sürdü.

İsrailli Bakan'ın açıklamalarına ilişkin Filistinli yetkililerden henüz açıklama yapılmadı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.