İsrailli Bakan Gazze'nin işgal edilmesini istedi

İsrailli Bakan Gazze'nin işgal edilmesini istedi

Gazze şeridinden İsrail'in sınır kentlerine en az 30 füze atıldığı bildirilirken, İsrail Dışişleri Bakanı Lieberman Gazze'nin işgal edilmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

İsrail devlet radyosunun haberine göre, İsrail'in Gazzesınırında bulunan Sderot, Netivot, Sdot Nagv ve Poet Negev kentlerine, ilk belirlemelere göre en az 30 füze düştü.

Olayda ölen ya da yaralananın olmadığı, Sderot kentindeki bazı binalarda hasar meydana geldiği kaydedilen haberde ayrıca, "Demir kubbe" savunma sisteminin Askalan kentinde atılan füzeleri imha etmeyi başardığı kaydedildi.

Kudüs Seriyyeleri üstlendi

Öte yandan İslami Cihad hareketinin askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri, İsrail kentlerine atılna füzelerin sorumluğunu üstlendi.

Kudüs Seriyyelerinden yapılan açıklamada, saldırının, İsrail'in dün harekete mensup 3 kişiyi öldürmesine misilleme olarak düzenlendiği ifade edildi. Açıklamada, "Kudüs Seriyyeleri, düşman İsrail'in saldırılarına karşılık, sınır kentlerine çok sayıda füze fırlattı" denildi.

İsrail ordusunun dün Refah kentine düzenlediği hava saldırısında 3 Filistinli hayatını kaybetmiş, Beyt Hanun'da bir evde meydana gelen ve saldırı olma ihtimali üzerinde durulan patlamada da 3 kişi yaşamını yitirmiş, olayda biri kadın ikisi çocuk, 7 kişi yaralanmıştı.dünya

İsrail'den Gazzeye saldırı sinyali

Bu arada, İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, sınır kentlerine yönelik füze saldırılarının ardından, Gazze'ye yönelik tehdit içerikli açıklamalarda bulundu.

Lieberman, İsrail Kanal-2 televizyonuna yaptığı açıklamada, "Gazze'ye düzenlenen iki saldırıdan (Dökme Kurşun, Bulut Sütunu) sonra da bölgede sükunet sağlanamadı. İsrail'in, güney halkının güvenliğini sağlayabilmesi için Gazze'nin işgal edilmesi kaçınılmaz" ifadesini kullandı.

İsrail'in, "füze saldırıları karşısında sessiz kalmayacağı" tehdidinde bulunan Lieberman, "Güney beldelerinde yaşayan İsraillilerin, evlerini 'Gazze'deki teröristlere' bırakması imkansız" açıklamasında bulundu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.