İsrailli bakan: Filistin'e sadece silahsız özerklik

İsrailli bakan: Filistin'e sadece silahsız özerklik

İsrail Savunma Bakanı Yalon, Filistinliler ile bir çözüm arayışı içinde olmadıklarını, fakat krizi idare etmek için çaba sarf ettiklerini ifade ederek Filistin'in sadece özerk bir yönetime kavuşabileceğini söyledi

İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon, Batı Şeria’da Filistin devletinin kurulmayacağını ancak silahsızlandırılmış bir özerk bölge oluşturulabileceğini söyledi.
 
İsrail Radyosuna konuşan Yalon, Filistinliler ile bir çözüm arayışı içinde olmadıklarını, fakat krizi idare etmek için çaba sarf ettiklerini dile getirdi. Yalon’a göre Filistin yönetimi başkanı Mahmud Abbas barış için bir taraf değil, sadece mücadele ve kriz yönetiminin bir parçası.
 
Mahmud Abbas’ın İsrail’in Yahudiliğini tanıdığını ilan etmediğini de ifade eden Yalon; “Filistinliler İsrail devletini ortadan kaldırmayı hedefliyor, İsrail’in 67 sınırlarına çekilmesi onları durdurmayacaktır” şeklinde konuştu.
ABD ve İsrail arasında İran ve Filistin dosyalarının yanı sıra Ortadoğu’daki bazı konularda da görüş ayrılıkları bulunduğunu hatırlatan Yahudi Bakan, iki ülke arasında çıkar ilişkisi bulunduğunu vurguladı.
 
Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.