İsrail'in yerleşim planları barış sürecini engelliyor

İsrail'in yerleşim planları barış sürecini engelliyor

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Schaefer:

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer, İsrail'in yerleşim planlarının, Ortadoğu’daki barış sürecinde çözüme ulaşmak için engel teşkil ettiğini söyledi.
 
Schaefer, Federal Basın Evi’nde düzenlenen toplantıda, Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier’in cumartesi ve pazar günü Ortadoğu’da temaslarda bulunduğunu belirterek Steinmeier’in hem Filistin hem de İsrail tarafıyla görüşerek tüm konuları ele aldığını ifade etti.
 
İsrail’in yerleşim politikası sebebiyle AB ülkelerinin yaptırım uygulamayı düşünüp düşünmediği yönündeki bir soruya Schaefer, bu konunun bu bağlamda hiçbir şekilde söz konusu olmadığı yanıtını verdi.
 
Ancak AB dışişleri bakanlarının bugün Brüksel’de yapacağı toplantıda Ortadoğu barış sürecini de ele alacaklarını belirten Schaefer, AB ülkelerinin Ortadoğu’daki barış sürecinin yeniden başlaması gerektiği konusunda mutabakatı olduğunu, bunun nasıl gerçekleşeceğinin ise tüm taraflarla görüşülmesi gerektiğini ifade etti.
İsrail’in yerleşim politikasıyla ilgili olarak Alman hükümetinin uluslararası hukuka işaret ettiğini söyleyen Schaefer, "Ortadoğu’daki barış sürecinde yerleşim projelerinin barışçıl çözüme engel olduğuna dikkati çekiyoruz. Bu İsrail hükümetine tutarlı ve sürekli mesajdır" diye konuştu.
 
Schaefer, sadece baskı yapılarak bir şeylerin elde edilemeyeceğini vurgulayarak ancak gelecekte barış içinde birlikte yaşamaları gerekenlerin ortak parametreler etrafında anlaşmaları gerektiğini kaydetti.
İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, hafta sonu Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier ile yaptığı görüşmeden önce, ülkesinin yerleşim politikası konusunda uzlaşma olmayacağını ifade etmişti.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.