İsrail'in yeni G. Başkanı, 'sivilleri vurun' doktrininin sahibi

İsrail'in yeni G. Başkanı, 'sivilleri vurun' doktrininin sahibi

İsrail'in saldırılar sırasında sivilleri kasıtlı olarak hedef almasını önceleyen Dahiya Doktrini'ni sahibi, iki ay sonra İsrail ordusunun başına geçiyor

İsrail Genelkurmay Başkanı Gabi Ashkenazi'nin görev süresinin dolmasının ardından yerine geçecek isim belli oldu. Ashkenazi'den sonra İsrail'in Genelkurmay Başkanı General Gadi Eizenkot olacak. Eizenkot görevine 15 Şubat 2015'te başlayacak.
 
Eizenkot'un, sınır konularında uzman olduğu söyleniyor. Daha önce Golan tepelerini işgal altında tutan İsrail askeri birliklerine komutanlık eden Eizenkot, İkinci Lübnan savaşında da İsrail'in kuzey birliklerine komutanlık etmişti.
İsrail'in Tiberya kentinde doğan Eizenkot, Akabe Körfezi'ndeki Eliat kentinde büyümüştü. 1960 doğumlu olan Eizenkot, askeri Dahiya Doktrini'nin sahibi olmasıyla biliniyor.
 
'SAVAŞTA SİVİLLERİ HEDEF ALIN'
 
Dahiya Doktrini, İsrail'in saldırılarında uyguladığı asimetrik bir savaş stratejisi. Dahiya Doktrini ilk olarak 2006 yılında İsrail'in Lübnan'a saldırmasında kullandığı yöntem olarak tarihe geçti. Bu yönteme göre, amaç savaş sırasında sivil yerleşim yerlerini hedef alarak sivilleri ve karşıdaki silahlı güçleri yıldırmak. İsrail'in saldırıları sırasında sivilleri hedef almasının nedeni de bu doktrin olarak belirtiliyor.
 
Resmi kaynaklara göre, İsrail 2006 yılında Lübnan saldırısının ardından, 2008-2009 ve 2014 Gazze saldırılarında strateji olarak Dahiya Doktrini'ni kullandı. 
 
Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.