İsrail'in yaptığı devlet terörüdür

İsrail'in yaptığı devlet terörüdür

Gazze'de gönüllü çalışan Norveçli Profesör Gilbert

Gazze'de gönüllü olarak çalışan Norveçli Profesör Mads Gilbert, İsrail saldırıları karşısında yaşadıklarını TRT Haber muhabiri Havva Avcı'ya anlattı. 
 
İsrail saldırılarının başladığı ilk günlerden itibaren Gazze'de çalışan Prof. Gilbert ismi sahilde öldürülen çocuklardan birini alnından öperken çekilen fotoğrafıyla özellikle sosyal medyada geniş yankı bulmuştu.
 
Sivil insanların katledilmesini "şurası çok açık ki bir başka saldırıyla karşı karşıyayız ve benim bir doktor olarak gördüğüm bunun bir devlet terörü olduğudur" diyen Prof. Gilbert, yaralıların yüzde 50'sinin kadın ve çocuklar olduğunu belirtti. 
 
Gazze'deki sivil halkın büyük sıkıntı altında olduğunu söyleyen Prof. Gilbert "İnsanların öldürülmesi korkunç bir şey, dün yaralı olarak 5 çocuk geldi, çok kan akıyor ve bu evlerde, yollarda her yerde görülebiliyor. Dünya liderleri bir şeyler yapmalı, bunu durdurmalı, bunlar insanlara karşı yapılıyor. dedi. 
 
Dünya liderlerinin sessizliğinden dolayı büyük bir şok içinde olduğunu belirten Norveçli gönüllü doktor Gilbert, 3-4 yaşındaki çocukların bu katliama maruz kalması, ölmesi karşısında başta ABD Başkanı Obama olmak üzere çağrıda bulundu ve "Sayın Obama'ya, Avrupa Birliği'ne, batı liderlerine çağrıda bulunmak istiyorum,bu korkunç durumun hemen durması gerekmekte." dedi.
 
TrtHaber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum