İsrail'in uygulaması, insanlık suçu etnik temizlik

İsrail'in uygulaması, insanlık suçu etnik temizlik

BM İnsan Hakları Raportörü Falk, İsrail'in Filistinlilere yönelik etnik temizlik yaptığını açıkladı.

BM İnsan Hakları raportörü açıkladığı Şubat ayı raporunda, İsrail'in yeni yerleşim yerleri kurarak kolonyal bir yol izlediğini ve Filistinlilere karşı, bir insanlık suçu olan etnik temizlik uyguladığını belirtti
 
Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Raportörü Richard Falk İsrail'in Filistinlilere yönelik etnik temizlik yaptığını açıkladı. Falk dün açıkladığı raporundan hareketle, İsrail'in devam eden bu işgal politika ile birlikte, Filistin devletini tanımak istemediğini açıkça göstermiştir dedi.
 
Kendisi de bir Yahudi olan Amerikan vatandaşı Richard Falk, İsrail'in yerleşim politikasını içeren Şubat ayı raporunu açıkladı. BM İnsan Hakları Komisyonu kanalı ile açıklanan raporda, İsrail'in Doğu Kudüs, Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ni kapsayan işgalci yerleşim politikasının, bölgenin asıl sahipleri olan Filistinli Müslümanları bölgeden tamamen sürmek üzerine kurulu olduğu belirtiliyor.
 
İsrail ve Filistin arasındaki barış görüşmeleri de İsrail'in işgal politikası yüzünden sürekli sekteye uğruyor. Ancak İsrailli yetkililer, 29 Nisan gününe kadar tamamlanması gereken barış görüşmelerinin Filistin yüzünden sekteye uğradığını iddia ediyor.
 
Bir konferansta konuşan Richard Falk, İsrail'in Filistin topraklarında insan haklarına aykırı ve kabul edilemez bir şekilde, işgalci, ayrımcı ve ırkçı bir politika izliyor dedi.
 
İsrail'in yerleşim yerleri için attığı her adım, Filistinlilerin evlerinin yıkılması, topraklarının işgal edilmesi ve haklarının çiğnenmesi anlamına geliyor diyen Falk 1996 yılından bu yana 11 bin Filistinli'nin yerleşim yeri işgaliyle birlikte evlerinden zorla çıkarıldığını ve topraklarının gasp edildiğini ifade etti.
 
İsrail Batı Şeria, Doğu Kudüs ve Gazze Şeridi'nin 1967 yılında işgal etti. O tarihten bugüne kadar bölgede işgalci konumunda bulunan  İsrail yeni yerleşim yerlei kurarak adım adım Filistin topraklarındaki işgalini genişletmeye devam ediyor.
 
Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.