İsrail'in tutumuna karşı uluslararası kuruluşlara başvuracağız

İsrail'in tutumuna karşı uluslararası kuruluşlara başvuracağız

Filistin yönetimi, İsrail'in giderek artan saldırganca tutumuna karşı ilgili uluslararası örgütlere başvurular yapılacağını bildirdi.

Ramallah yönetimi tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in kaybolan 3 Yahudi yerleşimciyi bahane edip "toplu cezalandırma politikası" uyguladığı vurgulanarak, "İsrail'in son günlerde giderek tırmanan düşmanca tutumu sonucu 6 Filistin evladı şehit oldu. Meskenlerin mahremiyeti defalarca ihlal edildi. Üniversiteler, dernekler ve daha birçok kuruma baskınlar düzenlendi" denildi.
 
İki taraf arasında yapılan anlaşmalar uyarınca serbest bırakılan birçok Filistinlinin de yine kaybolan Yahudi yerleşimciler bahane edilerek yeniden tutuklandığı ifade edilen açıklamada, yüzlerce kişinin gözaltına alındığı ve İsrail'in durumu içinden çıkılmaz hale getirdiği belirtildi.
 
İlgili uluslararası örgütlere başvurular yapılacağı kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
"Bu saldırganlık hedefine ulaşamayacak. Haklarımıza daha sıkı sarılacağız. İsrail'in küstahlığı, bağımsızlık ve özgürlük gibi milli ve meşru hedeflerimizdeki ısrarımızı engelleyemeyecek."
 
İsrail yönetimi, 12 Haziran'da, Batı Şeria'daki Gush Etzion yerleşim biriminde kaybolan 3 Yahudi yerleşimci gencin kaçırıldığını iddia etmiş, bu konuda  Filistin yönetimini sorumlu tutmuştu. Bu kişilerin bulunması içinİsrail parlamentosu, orduya operasyon yapma dahil, geniş yetkiler vermişti. 
 
İsrail askerlerinin, kayıp 3 Yahudi yerleşimcinin bulunması için Batı Şeria'da düzenlediği operasyonlar kapsamında son 9 günde 340 Filistinlinin gözaltına alındığı ve bin 350 evin arandığı kaydedildi.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.