İsrail’in statüsü Yahudiler için bir ulus devlet statüsü olmalı

İsrail’in statüsü Yahudiler için bir ulus devlet statüsü olmalı

İsrail Başbakanı Netanyahu, İsrail’in statüsünün Yahudiler için bir ulus devlet statüsü olması gerektiğini, bunun için Knesset'e teklif vereceğini söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ülkesinin gelecek hafta kutlanacak 66. kuruluş yıl dönümü öncesi bağımsızlık bildirgesinin okunduğu Tel Aviv Müzesi'ni ziyaret etti.

Netanyahu, müzede yaptığı konuşmada, "İsrail devletinin ulusal Yahudi kimliği, İsrail devletinin hayatında önemli bir köşe taşı oluşturur. Bu nedenle niyetim, bunun bir temel yasa olarak, Knesset’e anayasal bir kanun olması için teklif vererek, İsrail’in statüsünün Yahudiler için bir ulus devlet statüsü olmasıdır" dedi.

İsrail’in 1948 yılında kuruluşunda Tel Aviv Müzesi'nde okunan “bağımsızlık bildirgesi”, Yahudi tarihi açsından yüzyıllar önce Romalılar tarafından krallıkları yıkılıp Kudüs’ten sürgün edilmelerinden sonra elde ettikleri özgürlüklerini ortaya koyan ilk belge olma özelliğini taşıyor.

Başbakan Netanyahu, Tel Aviv Müzesi'ndeki bağımsızlık salonunu ziyaretinin ardından sırasıyla İsrail İstihbarat Servisi (Mossad), İsrail Savunma Kuvvetleri ve İsrail Atom Enerji Komisyonunu da ziyaret etti.

Netanyahu, Mossad ziyareti sırasında yaptığı konuşmada ise İsrail’in pek çok meydan okumalarla karşı karşıya olduğuna dikkati çekerek, "Her tehdide karşı sürekli hazır olmak durumundayız" dedi.

İsrail, kuruluşunun 66. yıl dönümünü tüm ülkede düzenlenecek törenlerle kutlamaya hazırlanıyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.