İsrail'in saldırıları protesto edildi

İsrail'in saldırıları protesto edildi

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar, birçok ilde düzenlenen protesto gösterilerinde kınandı.

"Filistin Halkıyla Dayanışma Platformu” üyeleri, İsrail'in Gazze’ye yönelik saldırısını protesto etti.
 
Cuma namazı sonrasında Arap Camisi önünde toplanarak, “Mescid-i Aksa onurumuzdur”, “katil İsrail hesap verecek”, "zulme, işgale, siyonizme hayır” yazılı afiş ve pankartlar taşıyan grup, bir süre İsrail aleyhine slogan attı.
 
"Yaşasın küresel intifada, yaşasın mazlum Filistin halkı" ve "Filistin halkı yalnız değildir" sloganları atan grup, duanın ardından dağıldı.
 
Kastamonu
 
İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar, Kastamonu'da protesto edildi.
 
Nasrullah Camisi'nde cuma namazının ardından toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri, "Kahrolsun İsrail" yazılı dövizler taşıyarak İsrail aleyhine slogan attı.
 
Burada basın açıklamasını okuyan İHH Kastamonu Şube Başkanı Mücahit Dağdelenoğlu, Gazze'deki Müslümanların iftar ve sahurlarını İsrail ateşi altında yapmak zorunda bırakıldığını söyledi.
 
Basın açıklamasının ardından, saldırılarda hayatını kaybedenler için dua edildi.
 
Eskişehir
 
Eskişehir'de toplanan bir grup da Filistin'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.
 
Anadolu Gençlik Derneği Eskişehir Şubesi, Saadet Partisi ve Akıncılar Derneği üyeleri, cuma namazının ardından Reşadiye Camisi bahçesinde toplandı.
 
Burada açıklama yapan Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bingöl'ün konuşmasının ardından Filistin'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.
 
Daha sonra Müslümanların birliği için dua eden grup, slogan atarak dağıldı.
 
Sakarya
 
Sakarya'da Sapanca Bilgi, Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği (SABED) ile Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (ÖZGÜR-DER) çağrısıyla Rüstempaşa Camisi önünde toplanan grup, gıyabi cenaze namazı kıldı.
 
Grup adına açıklama yapan SABED Başkanı Ömer Sevim, Gazze’de devam eden işgale ve İsrail'in insanlık dışı tutumuna dikkati çekerek, Birleşmiş Milletler ve uluslararası kuruluşların kınama bildirilerinden başka bir şey yapmadığını, çifte standart uygulandığını söyledi.
 
Kırşehir
 
Kırşehir'de cuma namazı sonrası Cacabey Meydanı'nda toplanan grup adına basın açıklaması yapan Memur-Sen İl Temsilcisi Necati Yılmaz, İsrail'in düzenlediği saldırıları kınadı.
 
Ramazan ayında İsrail askerlerinin Filistinliler'in üzerine bomba yağdırdığını belirten Yılmaz, şunları söyledi:
 
"İsrail ordusu son 5 gündür bütün insan haklarını çiğneyerek Müslüman kardeşlerimizin üzerine bomba yağdırıyor. Buna 'dur' denilmesi gerekiyor. Avrupa ve Amerika ise Filistinlileri suçlu buluyor. Gazze ateş altındayken sessiz kalmak, 'ama' ve 'ancak' ile başlayan cümle kurmak, zilletle ve pasiflikle açıklanabilir. Filistin'de yaşanan büyük vahşete, soykırıma seyirci kalmak hiç bir erdemli insana ve Müslüman'a yakışmaz. Allah için bir an önce harekete geçmeliyiz. Müslüman kanı akıtan, insanlık onurunu ayaklar altına alan katil İsrail'i ve destekçilerini kınıyor ve lanetliyoruz."
 
Kocaeli
 
İzmit ilçesinde Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyesi grup, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıları protesto etti. "Zulme karşı tek yumruk, tek yürek" yazılı dövizler taşıyan grup, Sabri Yalım Parkı'nda toplandı. Grup, basın açıklamasının ardından Filistin halkı için dua etti.
 
Trabzon
 
Trabzon'da İskenderpaşa Camisi önünde bir araya gelen ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yer aldığı Trabzon Sivil İnisiyatifi üyeleri, tekbir getirerek İsrail aleyhine sloganlar attı.
 
Grup adına basın açıklamasını okuyan Hamza Özdemir, "Sessiz kalmak 'ama' ve 'ancak' ile başlayan cümle kurmak işbirçilikle zilletle ve pasiflikle açıklanabilir. Filistin'de yaşanan büyük vahşete ve soykırıma seyirci kalmak hiçbir erdemli insana ve Müslüman'a yakışmaz. Allah için onurlu insanlara yakışanı yapıp bir an önce harekete geçmeliyiz. Son sözümüz, 20 yüzyılın ilk çeyreğinden itibaren terör örgütü olarak Müslüman kanı akıtmaya başlayan insanlık onurunu ayaklar altına alan katil İsrail'i kınıyor ve lanetliyoruz" diye konuştu.
 
Gümüşhane
 
Gümüşhane Kemaliye Camisi'nde, cuma namazının ardından Anadolu Gençlik Derneği üyeleri ile vatandaşlar, ellerinde pankartlarla İsrail'in saldırılarını kınadı.
 
Anadolu Gençlik Derneği Gümüşhane Şubesi Sekreteri Mehmet Fatih Öden, burada yaptığı basın açıklamasında, Birleşmiş Milletler, ABD, İngiltere ve Avrupa Birliği'nin, İsrail'in saldırılarını bir savunma hakkı olarak nitelendirdiğini belirterek, "İsrail, gençlerin öldürülmesini tüm dünyaya Hamas'ın işi şeklinde pazarlıyor. Saldırıya uğramışlık bahanesi ile Filistin halkına karşı katliamı meşrulaştırmak istiyor. BM, ABD ve AB, İsrail'in 70 yıldır oynadığı oyunun doğal aktörleridir. İsrail, her ramazan ayını Müslümanlar için kan gölüne dönüştürmeyi rutine bağlamıştır. Son saldırılarda 100 kadar Müslüman şehit edilmiştir. 300 kadar Filistinli yaralanmıştır" dedi.
 
Basın açıklaması sonrası Gazze'de ölenler için gıyabi cenaze namazı kılınarak dua edildi.
 
Zonguldak
 
Memur-Sen üyeleri, İsrail'in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etti.
 
Cuma namazı sonrasında kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde toplanan Memur-Sen İl Temsilciliği üyeleri, afiş ve pankartlarla bir süre İsrail aleyhine slogan attı. 
 
Memur-Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, ABD, BM, AB ve İslam İşbirliği Teşkilatını insanlık suçuna ortak olduklarından dolayı kınadı.
 
Bolu
 
Saldırılarda hayatını kaybedenler için Bolu'da gıyabi cenaze namazı kılındı.
 
Cuma namazının ardından Kadı Camisi önünde bir araya gelen Bolu İnsan Hakları Hizmet Derneği  (İHH) ve Memur-Sen üyeleri, saldırılarda ölenler için dua etti.
 
Kayseri
 
Kayseri'de bazı sivil toplum kuruluşları, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıları kınadı.
 
Cuma namazının ardından Kayseri İHH ile MAZLUMDER Kayseri Şubesinin öncülüğünde Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup İsrail'e tepki gösterdi.
 
Kadın ve çocukların da içinde bulunduğu grup "Hamas'a selam direnişe devam" sloganları attı.
 
Amasya
 
Amasya'da cuma namazının ardından Sultan 2. Beyazid Camisi'nin avlusunda toplanan bir grup, hayatını kaybeden Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı, dua etti.
 
Amasya Gönüllü Kuruluşlar Platformu üyeleri "Filistin'e özgürlük, canımız kanımız sana feda olsun Gazze, Kahrolsun İsrail ve Direnişe devam Gazze'ye selam" sloganları atarak Amasya Belediyesi önüne kadar yürüdü.
 
Ordu
 
Ordu'da İmam Hatip cami önünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yer aldığı Anadolu Gençlik Derneği üyeleri, kıldıkları gıyabi namazın ardından tekbir getirerek İsrail aleyhine sloganlar attı.
 
Çorum 
 
Çorum'da, İHH Çorum Temsilciliği ile Özgür-Der, İlke-Der ve Eğitim-Bir-Sen şubelerinin katılımıyla oluşturulan "Filistin Halkıyla Dayanışma Platformu"nun üyeleri, Hürriyet Meydanı'nda bir araya geldi. 
 
Ellerindeki dövizlerin yanı sıra "Müslüman uyuma, kardeşine sahip çık", "üzülme, gevşeme, Allah bizimle", "katil İsrail Filistin'den defol" şeklinde slogan atan gruptakiler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti. 
 
Şanlıurfa
 
Şanlıurfa ve Kilis'te bir grup, Filistin'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.
 
Memur-Sen ve İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu üyeleri, cuma namazı sonrası Balıklıgöl Yerleşkesi'nde toplandı. İsrail aleyhine slogan atan kalabalık, "Kudüs ümmetin kalbidir, katlim var ey ümmet neredesin" yazılı dövizler taşıdı.
 
Burada açıklama yapan platformun basın sözcüsü Faruk Polat, İsrail'in, uluslararası hukuk ve insani değerleri gözetmediğini belirtti. 
 
Kilis'te ise bir grup sivil toplum kuruluşu üyesi İsrail'in Gazze'ye saldırısına tepki gösterdi.
 
Cuma namazı sonrası Tekye Camisi bahçesinde toplanan Memur-Sen üyesi kalabalık, Filistin'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. 
 
Afyonkarahisar
 
Afyonkarahisar'da cuma namazı sonrasında Duyarlı Sivil Toplum Kuruluşları (STK) üyeleri, İmaret Camisi bahçesinde toplandı. Grup, bir süre İsrail aleyhine slogan attı. 
 
Açıklamanın ardından Filistin'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Daha sonra dua eden grup, slogan atarak dağıldı.
 
Konya
 
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları Konya'daki camilerde cuma namazı sonrasında protesto edildi.
 
Cuma namazı çıkışında Kapı Camisi önünde toplanan bir grup, saldırıda hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Filistinli Beha El Mısri'nin okuduğu Arapça dua duygulu anların yaşanmasına neden oldu, bazı kişiler gözyaşlarını tutamadı.
 
Antalya
 
Antalya'da, Anadolu Gençlik Derneği Antalya Şubesi üyeleri, cuma namazının ardından Muratpaşa Camisi bahçesinde toplandı. Katılımcılar, Filistin'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılınmasının ardından dua etti.
 
Alanya'da da cuma namazı sonrası İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.