İsrail'in ödediği tazminat ablukanın kalkması için kullanılacak

İsrail'in ödediği tazminat ablukanın kalkması için kullanılacak

İsveç Ship to Gaza Derneği, İsrail yönetiminden aldığı tazminatı, Gazze ambargosunu delmek için kullanacağını açıkladı.

İsrail asıllı İsveç vatandaşı aktivist Dror Feiler, İsrail yönetiminin, uluslararası sularda el koyduğu Estella gemisi için ödediği tazminatı, Gazze ambargosunudelmek için kullanacaklarını açıkladı.

İsrail asıllı İsveç vatandaşı ve İsveç Ship to Gaza Derneği üyesi aktivist Feiler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail tarafından 2012'de uluslararası sularda el konulan Estella gemisi için İsrail'den kazandıkları tazminatı yeni bir girişim için kullanacaklarını söyledi.

Gazze'ye yardım götüren Estella gemisine el koyduğu için İsrail yönetimine dava açtıklarını kaydeden Feiler, "Yüksek Mahkeme, İsrail’in gemiye el koyma hakkı olmadığını ve İsrail'in tazminat ödemesi gerektiği yönünde karar verdi. İsrail yetkilileri, Ship to Gaza Derneği yöneticileri ile ödenecek tazminatın miktarı konusunda görüşmelere başlamıştı. Şu anda tazminat İsrail tarafından ödendi. Ama rakam vermek istemiyorum. Şunu söyleyebilirim; ödenen rakam bir gemi almaya yeterli." dedi.

Feiler, söz konusu tazminatı, İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ambargoyu delmek amacıyla "Gazze İçin Donanma" girişiminde kullanacaklarını aktardı.

İsveç'in Svenska Dagbladet gazetesi, İsrail'in ödemeyi kabul ettiği tazminatın 100 bin avro olduğunu öne sürdü.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.