İsrail'in Müslüman ve Hıristiyanlara saldırısı artıyor

İsrail'in Müslüman ve Hıristiyanlara saldırısı artıyor

Rapor 'İsrail devleti ve yerleşimcilerin Filistin topraklarındaki Hristiyan ve Müslüman kutsal mekanlarına karşı saldırı ve ihlal raporu' başlığını taşıyor.

Viyana merkezli Uluslararası İnsan Dostu, Gazze merkezli Siyaset ve Kalkınma Araştırma Merkezi ve Beyrut merkezli Filistin Şahit İnsan Hakları Merkezi isimli üç ayrı insan hakları örgütü tarafından hazırlandı.

Rapora göre, İsrail devleti ve yerleşimcilerin 2009-2013 yılları arasında yaptığı saldırıların sayısı 525'e ulaştı. Sadece 2013 yılında ise saldırı ve ihlallerin toplamı 181 olarak açıklandı. Ayrıca, son beş yıl içinde İsrail'in Müslüman ve Hristiyanlar'ın dini özgürlüğüne yönelik yaptığı ihallerde artış var.

Rapor, Batı Şeria ve Gazze'deki kutsal yerlere saldırı ve ihlalerinden sorumlu tutulan İsrailli radikal sivil grupların yanı sıra devletin de sorumsuz davrandığını, hatta zaman zaman bu durumu desteklediğini vurguladı.

Raporda İsrail'in neredeyse her gün saldırı ve ihlalde bulunduğu kaydediliyor. Saldırı ve ihlallerin 'şiddet kullanmak, ayrımcı slogan atmak, cami ve kiliseleri kasıtlı olarak yakmak, kutsal yerleri Yahudileştirmek, mezarlara saldırı düzenlemek ve Filistinlilere ateş açarak ibadetlerini engellemek' şeklinde gerçekleştiği ifade ediliyor.

Rapora göre, İsrail şu ana kadar en büyük saldırıları Mescid-i Aksa'ya yönelik yaptı. Ayrıca, İsrail'in Mescid-i Aksa'da yaptığı tünel kazılarının sayısı, 2009'da 25 iken 2013 yılında 47'ye yükseldi.

Aljazeera.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.