İsrail'in Mescid-İ Aksa'ya Yönelik zulmü protesto edildi

İsrail'in Mescid-İ Aksa'ya Yönelik zulmü protesto edildi

İsrail'in Mescid-i Aksa'yı müslümanlara kapatması Denizli'de protesto edildi

Saadet Partisi (SP) Denizli Gençlik Kolları üyesi bir grup, İsrail'in Kudüs'te Mescid-i Aksa'yı müslümanlara kapatmasını protesto etti.
 
Delikliçınar Meydanı'nda bir araya gelen grup adına basın açıklaması yapan SP Denizli Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Ali Kırgız, İsrail'in Mescid-i Aksa'yı kapatmasına tepki göstererek, islam alemine güç birliği yapması çağrısında bulundu. İsrail'i sert bir dille kınayan Kırgız, şunları söyledi:
 
"Mescid-i Aksa'nın sahasıyla, kubbeleriyle, ilim meclisleriyle ve tüm müştemilatıyla sadece müslümanlara ait olduğunu ısrarla vurgulamak istiyoruz. Mescid-i Aksa'nın tek bir karışından dahi taviz verilemez. İşgal güçlerinin Ekim 1990'da Mescid-i Aksa'da gerçekleştirdiği, 22 Filistinli'nin şehit olduğu ve onlarcasının yaralandığı El-Aksa Katliamı'nın bir daha yaşanmaması gerektiğini düşünüyoruz. İşgal yönetimini Mescid-i Aksa'yı ve cemaatini hedef alan saldırılarına son vermesi yönünde uyarıyoruz. Mescid-i Aksa’ın kuşatılma sebebi; işgal ordusunun yenilgiyi ve zilleti tattığı 'Yenilmiş Ekin Savaşı'nın misillemesidir. Bu nedenle, Mescid-i Aksa’ın kuşatılmasını  kınıyoruz. İşgal güçleri derhal kutsal yerlerimizi terk etmelidir."
 
Açıklamanın ardından grup, İsrail aleyhine de slogan atarak meydandan ayrıldı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.